AKTIESKOLEN - BLIV EN BEDRE INVESTOR

 

 

Aktieskolen er inddelt i lettilgængelige og overskuelige afsnit, som du kan læse online. 

 

Målet er at man skal blive en bedre og dygtigere investor, så man øger sit afkast og ikke mindst går uden om de traditionelle faldgruber, der kan koste dyrt.

 

Vi forsøger at belyse en række af de spørgsmål, der ofte melder sig hos såvel nybegynder som mere garvede investorer:. De fire første spørgsmål går igen hos de fleste der kan betegnes som ny på aktiemarkedet, mens de efterfølgende passer på alle typer investorer:

 

Hvordan investerer jeg i aktier?

Hvordan kommer jeg i gang med at investere?

Hvor findes information om aktier?

Hvad skal jeg investere i?

Hvordan får jeg succes med mine investeringer?

Hvordan får jeg et bedre afkast på mine investeringer?

Hvordan finder jeg gode aktier?

Hvilken strategi skal jeg anvende for at time mine stop/loss og stop/profit? Hvornår skal jeg købem og hvornår skal jeg lave et salg af aktier?

Aktieinvestering med teknisk analyse.

Hvornår kommer den næste finanskrise? Dette spørgsmål kan vi desværre ikke svare på, men med den rigtige strategi, kan du reducere din risiko den dag, hvor trenden for alvor skifter på aktiemarkedet.

 

Pas godt på dine penge. Lad sig ikke forlede af grådighed til at påtage dig alt for store risici.

 

Velkommen til aktieskolen hos Aktieinfo.net.

 

Aktieskolens lektioner

 

Ny på aktiemarkedet

 

Guide til forkortelser og definitioner

 

Overvejelser inden man investerer 

 

Fed modellen 

Hvordan kan man vide om et udregnet P/E tal er højt eller lavt? Anvend principperne omkring Fed modellen og få et godt sammenligningsgrundlag.

 

Værdiansættelse 

P/E tallet kan som tommelfingerregel anvendes til at vurdere om en aktie er dyr eller billig. P/E må imidlertid aldrig stå alene i vurderingen, idet der er en række faktorer, der kan skævvride opgørelsen.

 

Hvilken type af investor er du?

Enhver form for investering bør starte med et helt grundlæggende spørgsmål: Er du kortsigtet spekulant eller langsigtet investor?

 

Markedets psykologi

Vores forventninger til i hvilken retning nyhederne påvirker aktiekurser holder ofte ikke stik. Socionomics, postulerer, at aktierne er påvirkede af noget mere uhåndterligt: ”Social Mood”, masse-stemning, social stemning.

 

Lær at læse et regnskab

I vore dage har man i daglig brug skiftet til en række engelske forkortelser omkring driftsregnskabets indhold. Lær at forstå disse udtryk.
 
Teknisk analyse er et kæmpe studie. I denne lektion omtaler vi de vigtigste begreber.
 

Nøgletalsdefinitioner

Lær at analyse et selskab på dets nøgletal. Ser på bruttomargin, overskudsgrad, finansiel gearing, EPS, P/E og afkast af investeret kapital. 

 

Socionomics er et paradigme (tænkemåde), der i sin simpleste form siger: OK, efter som fortolkningen af en akties prisudsving altid påpeger de fakta/nyheder som skulle have forårsaget dem EFTER prisudsvinget, så lad os da gå med den faktiske rækkefølge i stedet for. Med andre ord: det er prisen, der er den ledende aktion og det er nyhederne og de sociale og kulturelle eftervirkninger som er den efterfølgende reaktion. Ikke omvendt.
 
COPYRIGHT AKTIEINFO DANMARK APS 2009-2021Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

Det siger kunderne:

 • Jeg har længe haft søvnige penge stående i banken, som nu er kommet på arbejde efter jeg blev gjort opmærksom på Jeres råd og viden. Som kvinde gør det mig tryg at følge den daglige opdatering og det har skabt interesse for investering, som jeg før ikke havde kendskab til og allerede har givet mig en bedre privatøkonomi. Tak for det !
  Med venlig hilsen
  Karen i Nordjylland
  Vil du også have større afkast?

 • Som privat investor med egne midler er det vigtigt at kunne støtte sig til troværdig og objektiv information, både på kort sigt og til opsparingsformål.
  Erfaring og viden er særligt vigtigt i usikre økonomiske og geopolitiske tider – alle er jo dygtige, når det kun går op.
  Derfor ser jeg det daglige overblik og råd fra Aktieinfo som en uundværlig inspirationskilde, der for længst har tjent sig ind. Med tak og venlig hilsen – Jens
  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor.

  Vil du også have større afkast?

Kalenderen / Aktier i fokus

22-07-2024

Tyskland: Regnskab fra SAP.


Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.