AKTIESKOLE - DEN PSYKOLOGISKE SIDE AF MARKEDET

 

 

Vores forventninger til i hvilken retning nyhederne påvirker aktiekurser holder ofte ikke stik. Socionomics postulerer, at aktierne er påvirkede af noget mere uhåndterligt: ”Social Mood”, masse-stemning, social stemning.


Og massernes stemning resulterer i en generel beslutning, eller præference for, om at se positivt på tilværelsen ved for eksempel at købe aktier, finde folkehelte, bruge penge på luksusvarer - eller det modsatte.

Hvis du bare drager lidt tvivl i din glæde fra dine resultater på aktiemarkedet, eller har en naturlig ”bekymring” for aktier du ejer, så vær på vagt, for din evne til at være logisk, eller gøre det korrekte, er under angreb. At ”forelske” sig i en aktie kender vi vist alle til. Og det modsatte: vi har før tabt på en bestemt aktie, og så vil vi ikke mere handle den. Når vi ikke er logiske, tyer vi ofte til vores instinkter.

Vores hjerne er programmeret til at forvente en reaktion, men markederne reagerer ikke som forventet. De reagerer lige så ofte med den uventede reaktion. Vores hjerne er programmeret til at forvente status quo eller gradvise skift. Men markederne, og masse-stemning, er karakteriseret af hurtige skift i uforudsete retninger.

Sandheden er, at de få rene spekulanter, der er meget berømte (og rige), som Warren Buffet, George Soros og Jesse Livermore, alle har henholdsvis købt firmaer, der var dømt af andre til at være på bankerottens tærskel (og dermed fået dem billigt og senere solgt dem dyrt da stemningen vendte sig), solgte store mængder GBP da alle troede at det var en stærk valuta, og i Jesse Livermore’s tilfælde, shortselling på de stigende aktiekurser inden krakket i 1929.
 
Der er selvfølgelig millioner af ukendte investorer, der har tabt alle deres penge ved at købe faldende aktier, der så blev ved med at falde. Vi foreslår derfor ingenlunde, at det er vejen til succes, alene at købe faldende ting. Men det er noget, man skal have mod til at gøre for at få rigtig stor succes i markederne. Du kan ikke håbe at blive en god slagter og forblive vegetar. Så vær ikke bange for at satse en gang imellem på ”det uventede”, det
umulige, det skøre. Det uventede sker langt oftere end masserne (og vores instinkter) tror, - og når du får ret vil gevinsterne være hurtige og dramatiske.
 
Men du har en formidabel modstander at overvinde: Dig selv.
 
 
COPYRIGHT AKTIEINFO DANMARK APS 2021
 
 Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

01-06-2023

Danmark: Netcompany holder kapitalmarkedsdag.
USA: Regnskab fra Macy´s.


Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.