Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Zealand Pharma - analyse 30-05-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 96

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Stærkt køb

 

 

Zealand satser målrettet på udvikling af nye, egne lægemidler i form af de aktive stoffer dasiglucagon og glepaglutide.

 

Dasiglucagon søges udviklet til tre sygdomsområder: 1) HypoPal nødpennen til brug ved livstruende situationer med for lavt blodsukker anvender dasiglucagon, og her påregnes fase 3 resultater i Q3 2018. Ved et positivt udfald kan der således søges om godkendelse hos myndighederne allerede i 2019 med mulighed for en godkendelse mod slutningen af året. HypoPal er rettet mod personer med type 1 diabetes, så der er et stort marked. 2) Til nyfødte og småbørn med overproduktion af insulin. Dette projekt har opnået orphan drug status og vil formentlig blive færdigudviklet i løbet af 2019. 3) Samme stof søges anvendt i en ny type insulinpumpe som aktiv modvægt til insulin. Projektet udføres i samarbejde med Beta Bionics og er nået fase 2b. Nyt om den videre udvikling ventes i slutningen af 2018. Der er tale om en helt ny form for insulinpumpe (primært til type 1 diabetes).

 

Glepaglutide mod korttarmssyndrom ventes at starte fase 3 i USA og i EU i andet halvår 2018. Dette lægemiddel er blevet tildelt orphan drug designation i USA. De hidtil opnåede resultater er positive. Godkendelse i 2020 er best case tidsperspektivet.

 

Cash burn udgør bagsiden af medaljen og begrænsningen i selskabets indsats af ressourcer. Guidance for driftsomkostningerne i år angives uændret til 475-495 mio. kr. (372 mio. kr. i 2017), svarende til en stigning på ca. 30 %. Den likvide reserve er på 567 mio. kr. Indtægterne består i royalty beløb fra Sanofi på salg af de godkendte produkter baseret på lixisenatide (2017: 39 mio.kr.) og desuden af milepælsbetalinger (2017: 101 mio. kr.), som fremkommer fra partneraftaler på grundlag af de opnåede, positive resultater i R&D-projekterne. Disse indtægter er derfor aldeles usikre og kan ikke bedømmes på forhånd. Realistisk set rækker den likvide reserve to år frem, altså giver den dækning i både 2018 og 2019.

 

Børsværdien på 3,0 mia.kr. vurderer vi som værende lav set i forhold til produktkandidaternes potentiale og høj sandsynlighed for at kunne opnå godkendelse. Selskabet egne udviklingsprojekter er rettet mod niche sygdomsområder med behov for ny medicin.

 

Ledelsens mål er i løbet af tre-fire år, at løfte selskabet op på et højere niveau fra en position som R&D-udvikler til at optræde på markedet med egne specialprodukter, samtidig med at R&D indsatsen videreføres både inden for nicheprodukter og inden for peptider anvendt til bredt forekommende sygdomsområder som diabetes, fedme og hertil relaterede forhold.

 

Aktien har været en tålmodighedsprøve for investorerne siden børsintroduktionen 23-11-2010 på kurs 86. I dag er kursen 99. Vi mener, at investorer fortsat bør væbne sig med tålmodighed. Ting tager tid.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.