Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Zealand Pharma - analyse 23-08-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 93

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Stærkt køb

 

 

Zealand Pharma har fremlagt regnskab for 2. kvartal 2018. Overordnet set var regnskabet lidt af et non-event, idet omsætningen allerede var blevet offentliggjort forud for regnskabet i takt med, at partneren Sanofi havde rapporteret deres tal tidligere på måneden. Der meldes om fortsat gode fremskridt i selskabets pipeline. Salget for to markedsførte produkter varetages af Sanofi og ligger fortsat på et alt for lavt niveau om end med en pæn fremgang fra samme kvartal sidste år. Vi ser mulighed for et boom i dette salg i nær fremtid, men usikkerheden er stor.

 

  • Zealand satser målrettet på udvikling af nye, egne lægemidler i form af de aktive stoffer Dasiglucagon og Glepaglutide og kan for kvartalet ganske positivt oplyse, at man har igangsat de vigtige skridt mod at pfase 3 programmer i september. Konkret er der tale om Glepaglutide mod korttarmssyndrom, som starter fase 3 i USA og i EU. Dette lægemiddel er blevet tildelt orphan drug designation i USA. De hidtil opnåede resultater er positive. Godkendelse i 2021 er best case tidsperspektivet. Endvidere indledes der i september fase 3 for Dasiglucagon for nyfødte og småbørn med overproduktion af insulin.

  • Zealand oplyser endvidere at der for HypoPal nødpennen til brug ved livstruende situationer med for lavt blodsukker vil blive offentliggjort endelige data for fase 3 programmet i september. Programmet blev afsluttet tilbage i maj.

  • Cash burn udgør bagsiden af medaljen og begrænsningen i selskabets indsats af ressourcer. Guidance for driftsomkostningerne i år angives uændret til 475-495 mio. kr. (372 mio. kr. i 2017), svarende til en stigning på ca. 30 %. Den likvide reserve er på 467 mio. kr. Indtægterne består i royalty beløb fra Sanofi´s salg af de godkendte produkter baseret på lixisenatide (2017: 39 mio.kr.) og desuden af milepælsbetalinger (2017: 101 mio. kr.), som fremkommer fra partneraftaler på grundlag af de opnåede, positive resultater i R&D-projekterne. Disse indtægter er derfor aldeles usikre og kan ikke bedømmes på forhånd. Realistisk set rækker den likvide reserve to år frem, altså giver den dækning i både 2018 og 2019.

  • Ledelsens mål er i løbet af tre-fire år at løfte selskabet op på et højere niveau fra en position som R&D-udvikler til at optræde på markedet med egne specialprodukter, samtidig med at R&D indsatsen videreføres både inden for nicheprodukter og inden for peptider anvendt til bredt forekommende sygdomsområder som diabetes, fedme og hertil relaterede forhold (mave/tarm).

  • Børsværdien på 2,9 mia.kr. vurderes som værende lav set i forhold til produktkandidaternes potentiale og høj sandsynlighed for at kunne opnå godkendelse. Selskabet egne udviklingsprojekter er rettet mod niche sygdomsområder med behov for ny medicin. Vi vurderer fortsat, at markedet undervurderer selskabets pipeline og anbefaler derfor køb på nuværende niveau. En ny storaktionær understøtter i vores øjne også en tiltro til selskabets potentiale og undervurderede aktiekurs.

  • Aktien har været en tålmodighedsprøve for investorerne siden børsintroduktionen 23-11-2010 på kurs 86. I dag er kursen 93. Vi mener fortsat, at investorer fortsat bør væbne sig med tålmodighed. Fase 3 data her i september for HypoPal har potentialet til at kunne give aktien et løft, hvis de endelige data er positive. Zealand kan efter offentliggørelse af disse data formentlig indsende ansøgning i H1 2019 med henblik på en NDA (New Drug Application) godkendelse i 2H 2019.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.