Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Zealand Pharma 19-05-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 186

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 175 - 225

Kursudvikling 12-18 mdr.: 225 – 300

 

Zealand Pharma rummer et langsigtet stort potentiale.

  • I år venter selskabet en omsætning på 220 mio. kr. +/- 10 % fra salg af V-Go og Zegalogue, primært fra førstnævnte.
  • Forudsat at Zegalogue, der blev godkendt af FDA i marts 2021, kan vinde 40 % af det eksisterende marked på 300 mio. USD i det første år efter godkendelse, vil det øge omsætningen med 750 mio. kr. fra næste år. Dertil kommer over tid løbende potentielt store milepælsindtægter fra eksterne samarbejdspartnere.
  • Potentialet for dasiglucagon mod Congenital Hyperinsulinism er vanskeligt at estimere, men da der vil være tale om et potentielt first-in-class produkt, skal potentialet ikke undervurderes. Pris pr. behandling vil givetvis blive høj. Dasiglucagon i en kunstig bugspytkirtel rummer et betydeligt potentiale. Her er der tale om et samarbejde med Beta Bionics, så det er usikkert, hvor stor en andel Zealand måtte få.
  • Data fra fase 3 forsøg med glepaglutid mod korttarmssyndrom ventes i 2022. I bedste fald kan man få produktet godkendt hos FDA i 2023-24, og herfra kan der komme store indtægter. Markedet er på 600 mio. USD med årlige vækstrater på 20 %. Forudsat at dette produkt også kan vinde 40 % af det bestående marked år et efter godkendelse, vil det kunne give en omsætning på rundt 1,5 mia. kr.
  • Ovennævnte best-case scenarie skal måles op imod udsigten til et fortsat højt cash-burn i de kommende år frem til 2025. Vi mener ikke børsværdien på 8,1 mia. kr. afspejler det potentiale Zealand Pharma rummer, hvis forskningsprojekterne lykkes og man får fem produkter på markedet i USA i 2025. Risikoen er naturligvis også til at få øje på, idet et eller flere af sen-fasestudierne jo kan fejle, men for nærværende finder vi, at der er indregnet en lidt for høj risikopræmie i aktiekursen.
  • Aktiekursen faldt sidste år med 6 % og år til dato er aktien faldet med 16 %.
  • Aktien rummer et særdeles stort potentiale, men risikoen er også høj, da Zealand er afhængig af få projekter (reelt kun to aktive lægemiddelstoffer), og der er et flere år langt hul ned til de næste projekter. High Risk/Return.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.