Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Zealand Pharma 15-03-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 190

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 150 - 250

Kursudvikling 12-18 mdr.: 200 – 325

 

 

I marts 2020 indsendtes New Drug Application (NDA) for en nødpen med det aktive stof dasiglucagon til behandling af insulinchok hos diabetikere. Der ventes en afgørelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) for produktet den 27-03-2021. Denne afgørelse er ekstrem vigtig for Zealand Pharma i bestræbelse på at få fem produkter på markedet i USA i 2025.

 

  • Zealand Pharma købte sidste år det amerikanske selskab Valeritas. Med i købet var produktet V-Go, der sidste år sikrede Zealand indtægter på 161 mio. kr. I år ventes salget at stige til 220 mio. kr. +/- 10 %. Samtidig fik man en solid infrastruktur med bestående sælgere dækkende USA, hvilket vil sikre en hurtig salgsudrulning i takt med at man får produkter godkendt til salg på US-markedet. Zealand Pharma er tæt på en overgang fra at være et biotekselskab til at blive en pharma virksomhed med sælgende produkter (udover V-Go).

 

  • Allerede 27-03-2021 forventes der en afklaring for en nødpen, der ved godkendelse skal sikre Zealand en god andel af det bestående marked på 300 mio. USD årligt. Aktieinfo forventer, at FDA godkender produktet, der dog først ventes at kunne bidrage med væsentlige salgsindtægter fra næste år.

 

  • Usikkerhed op til FDA´s afgørelse er årsagen til vores meget brede kursinterval på både 0-6 og 12-18 måneders sigt. En FDA-godkendelse vil sende kursen markant op og modsat. Det er afgørelsens time.

 

  • Målet er inden for få uger at have to produkter på markedet i USA, hvilket vil være et vigtigt skridt på vejen mod målet om fem produkter på markedet i USA i 2025. Dasiglucagon er det aktive stof i tre af produkterne, hvortil kommer glepaglutide mod korttarmssyndrom, der potentielt kan blive en game-changer og udvide markedet for behandling af den alvorlige korttarmssyndrom. De fem projekter/produkter rummer en betydelig upside for salg og indtjening, hvis alle godkendes.

 

  • Den øvrige pipeline er vanskelig at vurdere, idet projekterne ikke er kommet langt i udviklingsforløbet, og dels at tingene er lagt helt eller delvist i hænderne på partnerne Boehringer Ingelheim og Alexion Pharmaceuticals. Aftalerne med de to nævnte partnere rummer imidlertid betydelige potentielle milepælsbetalinger og royalties, hvis alt går planmæssigt.

 

  • Aktien rummer et særdeles stort potentiale, men risikoen er også høj, da Zealand er afhængig af få projekter (reelt kun to aktive lægemiddelstoffer), og der er et flere år langt hul ned til de næste projekter. High Risk/Return.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.