Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Zealand Pharma den 12-03-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 97

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Køb

 

Langt sigt: Køb

 

 

 

Zealand står med fire projekter i den sene udviklingsfase. I bedste fald kan HypoPal® nødpennen komme på markedet i løbet af 2020. Glepaglutid mod korttarmssyndrom har mulighed for at opnå markedsgodkendelse i slutningen af 2020 – og dermed på markedet i 2021. Zealand ejer selv de fire senfase projekter. Vi anser det for sandsynligt, at et af de tre store diabetes-selskaber ønsker at sikre sig HypoPal® nødpennen – altså at der kan blive indgået en partneraftale herom i løbet af 2019.

 

 

Zealand satser på udvikling af nye peptid-lægemidler. Spidsprojekterne er pt. de aktive stoffer dasiglucagon og glepaglutide.

 

Glepaglutide mod korttarmssyndrom er blevet tildelt orphan drug designation i USA. Data fra igangværende fase 3 forsøg ventes i 2020. Godkendelse i slutningen af 2021 er best case tidsperspektivet.

 

Dasiglucagon er det aktive lægemiddelstof i HypoPal® nødpennen til brug ved livstruende situationer med for lavt blodsukker. Fase 3 med de afgørende test hos voksne er afsluttet med de ønskede resultater. Perspektivet er, at der kan indsendes markedsføringsgodkendelse i USA i slutningen af 2019 eller begyndelsen af 2020. Derved kan man i bedste fald opnå en godkendelse i løbet af 2020. Afvisning eller krav om yderligere undersøgelser vil være en overraskelse.  

 

Dasiglucagon afprøves ligeledes til behandling af en sjælden sygdom hos nyfødte og småbørn med initiale problemer med for lavt blodsukker (forårsaget af for høj produktion af insulin i de første leveår fulgt af en normalisering). Fase 3 forsøg for børn fra 3 måneder og op til 12 år er i fase 3, og forsøg med børn op til 1-årsalderen indleder fase 3 i løbet af indeværende år.

 

Dasiglucagon søges anvendt som aktiv komponent i en avanceret insulinpumpe (kunstig bugspytkirtel) med fase 2b resultater i år.

 

Cash burn udgør bagsiden af medaljen. Guidance for driftsomkostningerne i år angives til hele 550-570 mio. kr., svarende til en stigning på ca. 15 %. Den likvide reserve kan dække et så højt cash-burn i 2019 og 2020. Vi forventer dog indtægter opnået fra partnerskabsaftaler og milepæle, men vi kan ikke estimere størrelsen heraf, da up front betalinger i reglen er store.

 

Børsværdien på 3,0 mia.kr. må anses som relativ lav for et selskab med tre værdimæssigt tunge projekter i fase 3. Afgørelsens time nærmer sig for disse projekter. Alligevel må risikoprofilen betegnes som høj, idet udviklingsindsatsen er koncentreret om få projekter, hvoraf de to er rettet mod små og sjældne sygdomme med begrænset salgspotentiale. HypoPal® er til gengæld rettet mod bred anvendelse og en nyskabelse. Zealand er sårbar, hvis myndighederne ikke kan godkende disse projekter.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.