Zealand Pharma - aktieanalyse den 08-03-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 235,6

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 200-250

Kursudvikling 12-18 mdr.: 250-300

 

 

I 2022 ændrede Zealand Pharma strategi, fik ny topchef og lagde en plan for et begrænse cash-burn. Zealand Pharma har fremadrettet fuld fokus på udvikling af nye peptid-baserede lægemidler, mens salg skal varetages af partnere, og her er det hurtigt lykkedes at indgå en aftale med Novo Nordisk for Zegalogue. Flere milepæle er nået i pipelinen, hvor planen er at indlemme partnere for at styrke likviderne. Strategien er fortsat at få fire nye lægemidler på markedet i USA i 2025.

 • Zealand Pharma har på kort tid eksekveret på den nye strategiplan. Aktiviteterne i USA er blevet lukket ned, hvilket reducerer cash-burn. Målet er en reduktion af driftsudgifterne på 35 % set i forhold til 2021. Med en Guidance om driftsudgifter på 800-900 mio. kr. i indeværende år, svarer det til et niveau 27-35 % under 2021-niveauet.
 • Den nuværende likvide reserve er blevet styrket via to kapitalrejsninger og estimeres at række til midten af 2024.
 • Vi ser potentiale for stigende indtægter fra partneraftalen med Novo Nordisk, mulig milepælsindtægt fra samarbejdet med Boehringer Ingelheim og indgåelse af en eller flere partneraftaler, hvor den største værdi ligger i glepaglutid mod korttarmssyndrom.
 • Generelt vil Zealand Pharma i årets løb arbejde målrettet mod indgåelse af en eller flere partneraftaler for pipelinen.
 • V-Go, der var godkendt og på markedet i USA, er blevet solgt til MannKind for 10 mio. USD.
 • Aftalen med Novo Nordisk omfatter foreløbigt kun salg af Zegalogue (nødpen) i USA. Zealand Pharma forbedrer ansøgning om markedsgodkendelse på andre markeder, formentlig EU.
 • Dasiglucagon mod CHI har opnået de ønskede fase 3 data. Markedsansøgning til FDA forventes indsendt i H1 med mulighed for godkendelse i slutningen af 2023/primo 2024 med opstart af salg i 2024. For dette projekt må der forventes indgået en partneraftale i løbet af i år.
 • Der er opnået de ønskede fase 3 data fra forsøg med glepaglutid mod korttarmssyndrom. Zealand Pharma kan nu forberede indsendelse af ansøgning til FDA, hvilket formentlig sker i løbet af 2023/evt. 2024. Salg kan i bedste fald blive påbegyndt i løbet af 2024. Værdien af en fremtidig partneraftale er steget markant efter de opnåede positive fase 3 data, der desuden har taget en stor del risiko ud af casen.
 • Selskabets udviklingsprojekter rettet mod fedme har også udviklet sig godt. Dapiglutid ventes at gå i fase 2 i løbet af i år.
 • Samarbejdsaftalerne med Boehringer Ingelheim og Alexion rummer potentielt meget store indtægter, men det strækker sig over mange år. Specifikt for BI 456906 ser Aktieinfo potentiale for en milepælsindtægt i år.
 • Zealand Pharmas gode takter for 2022 er blevet honoreret på børsen, hvor aktiekursen sidste år steg med 38,8 % til en slutniveau på kurs 201,4, og opturen er fortsat i 2023. En god partneraftale for CHI kan vise sig at være den kurstrigger, som kan sende aktien endnu højere. Vi er dog nødt til at påpege risikoen ved investering i biotek - især i aktier der allerede er steget på gode nyheder, hvilket implicit kunne indikere, at meget positivt allerede er indregnet i aktiekursen. Børsværdien er på tre måneder steget med næsten 3 mia. kr. til nu ca. 12,2 mia. kr. Vores kursmål på 12-18 måneders sigt forudsætter, at der ikke sker udvanding via udstedelse af nye aktier, at der indgås en partneraftale for CHI, som siden godkendes af FDA.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.