Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Zealand Pharma - analyse 21-03-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 98

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Stærkt køb

 

 

I de kommende tre-fire år skal fire R&D-projekter færdiggøres, og godkendelse forventes kort tid efter. Zealand vil skifte profil fra at være et udviklingsselskab til en stilling som specialiseret medicinalselskab med egne produkter og salg   

 

Selskabet øger sin indsats i udviklingsarbejdet med fokus på dasiglucagon og glepaglutide. HypoPal nødpennen til brug ved farlige eller direkte livstruende situationer med for lavt blodsukker anvender dasiglucagon. Fase 3 undersøgelserne påregnes afsluttet i år, så ansøgning om godkendelse kan indleveres i 2019. Produktet er primært rettet mod type 1 diabetikere, og markedet for insulinprodukter er domineret af tre store selskaber. Selskabets intention er at finde en partner til at varetage det kommercielle salg. Dasiglucagon anvendt til nyfødte med overproduktion af insulin har orphan drug status og kan færdiggøres i løbet af 2019. Dasiglucagon anvendt i en ny type insulinpumper som modvægt til insulin er nået fase 2b i et projekt drevet af Beta Bionics. Formatet i dette projekt må formodes at kræve en stor partner. Det sidste af de fire projekter er glepaglutide (korttarmssyndrom SBS), og dette mulige lægemiddel er ligeledes tildelt orphan drug status. De hidtil opnåede resultater er positive. Godkendelse i 2020 er tidsperspektivet.

 

Cash burn udgør bagsiden af medaljen og begrænsningen i selskabets indsats af ressourcer. Guidance for driftsomkostningerne i år angives til 475-495 mio. kr. (372 mio. kr. i 2017), svarende til en stigning på ca. 30 %. De likvide reserver er på 664 mio. kr. Indtægterne består i royalty beløb fra Sanofi på salg af godkendte produkter baseret på lixisenatide (2017: 39 mio.kr.) og milestone/licens beløb (2017: 101 mio. kr.), som fremkommer et ad gangen ud fra de opnåede resultater i R&D-projekterne og ud fra salgstallene. Indtægterne er derfor meget usikre og vanskelige at bedømme på forhånd. Realistisk set rækker den likvide reserve to år frem, altså 2018 og 2019.

 

Potentialet for værdiudviklingen i Zealand er enormt, og det hele vil blive afklaret i løbet af de kommende tre-fire år. Det er en high risk/reward situation. Børsværdien på 3,0 mia.kr. anser vi for særdeles lav set i forhold til produktkandidaternes potentiale og høje sandsynlighed for at kunne indfri de opstillede krav til godkendelse. Ledelsens strategi er i løbet af tre-fire år, at løfte selskabet op på et højere niveau fra R&D-udvikler til at optræde på markedet med egne specialprodukter, samtidig med at R&D indsatsen videreføres både inden for nicheprodukter og inden for peptider anvendt til store sygdomsområder som diabetes, fedme og hertil relaterede forhold.

 

Aktien har været en tålmodighedsprøve for investorerne siden børsintroduktionen 23-11-2010 på kurs 86. I dag er kursen 98. Det er nu det gælder. Afgørelsens time er nær.   

 

Hele analysen kan læses via dette link.    


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.