Zealand Pharma - aktieanalyse den 18-05-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 257,6

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 225-275

Kursudvikling 12-18 mdr.: 275-325

 

Zealand Pharma står stærkere end nogensinde før. Den likvide reserve er blevet styrket via en rettet emission og rækker til midten af 2026. New Drug Application mod de sjældne sygdomme CHI og korttarmssyndrom ventes indsendt til FDA i USA i år. ZEGALOGUE, der er godkendt og på markedet i USA, vil blive søgt godkendt i EU. Strategien er fortsat at have fire lægemidler på markedet i USA i 2025.

 

 • Zealand Pharma fastholder efter første kvartal driftsudgifterne på 800-900 mio. kr. i 2023.
 • Den likvide reserve er blevet styrket med brutto 1,5 mia. kr. til 2,5 mia. kr. via en rettet emission.
 • Aktieinfo forventer en milepælsindtægt fra Boehringer Ingelheim efter positive fase 2 data fra BI 456906 mod fedme.
 • Indgåelse af en eller flere partneraftaler vil styrke den likvide reserve yderligere.
 • Pipelinen er generelt blevet styrket efter nye lovende data fra igangværende forsøg.
 • Inden udgangen af andet kvartal ventes der indsendt New Drug Application for Dasiglucagon mod den sjældne sygdom Congenital Hyperinsulinism (CHI).
 • Inden udgangen af i år forventes der indsendt New Drug Application for Glepaglutide mod kortarmssyndrom.
 • Forudsat at der opnås godkendelse hos FDA for CHI og Glepaglutide står Zealand Pharma med tre godkendte og salgbare produkter i løbet af 2024. Nødpennen ZEGALOGUE er allerede godkendt i USA, og markedsgodkendelse i EU vil blive indsendt i løbet af andet kvartal i år.
 • Der er forhandlet en aftale på plads med Novo Nordisk for så vidt angår salget af ZEGALOGUE. Vi forventer, at der i løbet af 3-12 måneder også bliver forhandlet aftaler på plads med partnere til at forestå salget af CHI og Glepaglutide.
 • Med virkning fra 2024 kan salget vokse markant - forudsat godkendelser fra sundhedsmyndighederne i USA og EU.
 • Zealand Pharma står i en unik situation med mulighed for at have tre produkter på markedet i 2024, mulighed for indgåelse af partneraftaler, samt en generelt positiv fremdrift i den øvrige pipeline.
 • Aktiekursen afspejler imidlertid også forventning om et fortsat positivt nyhedsflow. Aktiekursen steg sidste år med 38,8 %, og år til dato er aktiekursen oppe med yderligere 27,9 %. Denne markante kursstigning er indtruffet, selvom Zealand Pharma i år og sidste år ad tre omgange har foretaget udvandende emissioner for hele 2,5 mia. kr. Efter Aktieinfos vurdering vidner det om høj optimisme hos aktionærer og investorer med meget positivt indregnet i aktuel prisfastsættelse. Der må således ikke ske nogen form for afsporing, hvis nuværende aktiekurs skal opretholdes. Det er Aktieinfos vurdering, at det kortsigtede potentiale er tæt på at være udtømt. Langsigtet og under forudsætning af de ønskede myndighedsgodkendelser og indgåelse af lukrative partneraftaler for salg af CHI og Glepaglutide, ser vi dog fortsat potentiale.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.