Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Wirtek - aktieanalyse den 18-05-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 23,4

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 20 – 26

Kursudvikling 12-18 mdr.: 26 – 30

 

Det danske IT-outsourcing selskab Wirtek fremlagde i januar, efter flere år med høj vækst, en ny ambitiøs strategiplan kaldet Accelerate25. Denne skal sikre en årlig profitabel vækst fra 27,6 mio. kr. i 2020 til 100 mio. kr. i omsætning i 2025 via strategiske opkøb og opfyldelse af en række operationelle mål. Med et nyligt opkøb af to rumænske søsterselskaber er Wirtek allerede godt i gang med eksekveringen af strategien. Selskabet har et godt fundament for som minimum at komme i mål.

 

  • Wirtek opjusterede forventningerne i 2020 hele tre gange og endte med at præstere en omsætningsvækst på 19 % og en stigning på hele 80 % i EBITDA. Q1 i år er startet godt med et løft i omsætningen på 11 % og en stigning i EBITDA på 72 %.
  • Med virkning fra 01-06-2021 har Wirtek købt to selskaber i Rumænien, hvorved selskabet eksekverer på den langsigtede Accelerate25 strategi, som blev præsenteret i januar i år. Allerede i år ventes omsætningen at vokse til 42-44 mio. kr. og EBITDA til 5,0-5,4 mio. kr. Med købet af CoreBuild i Rumænien tilføres selskabet over 40 nye IT-medarbejdere, ligesom man får kunder i Holland, Tyskland, Rumænien og USA. En del af Accelerate25 strategien er at øge salget uden for Danmark, der er det nuværende største marked.
  • Wirtek opererer på et IT-sourcingmarked, der ventes at vokse med 7,7 % årligt frem mod 2027. I de seneste tre år har Wirtek løftet omsætningen med gennemsnitligt 24 % årligt, og høj vækst skal jævnfør Accelerate25 fortsætte frem til foreløbig 2025, hvorefter Aktieinfo forventer en ny strategiplan – fortsat med fokus på profitabel vækst.
  • 60 % af Wirteks nuværende kunder har været hos dem i 5 år eller mere, hvilket vidner om høj kundeloyalitet og tilfredshed. Wirtek må således betegnes som en seriøs IT-partner for en række mindre til mellemstore kunder. Tilbagevendende omsætning er en vigtig faktor for profitabel vækst. Wirtek er i en unik position, der kontraktligt muliggør at sikre hele 80 % af årets omsætning allerede fra årets start. Dermed har Wirtek et stærkt fundament for profitabel vækst.
  • Wirtek er gearet til at kunne løfte omsætning og indtjening betydeligt i de kommende år. Baseret på 2020 resultaterne handler aktien til en P/E på 33,0, mens P/E 2025E kan udregnes til 20. For nærværende handler aktien tæt på branchenormen, og baseret på 2025-strategien er aktien ingenlunde dyr. Vi vurderer, at aktien kan være en god placeringsmulighed for langsigtede investorer. Børsværdien på 161,5 mio. kr. er lav, og aktien er noteret i First North indekset. Børsomsætningen i aktien er begrænset, men dog kraftigt stigende.
  • Aktien rummer et langsigtet potentiale.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.