Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

ViroGates - aktieanalyse den 12-04-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 44.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Selskabets nye test for inflammation rummer spændende potentiale, men startfasen på kommercialiseringen er krævende

       

  • ViroGates har udviklet en analysemetode til at måle forekomsten af proteinet/biomarkøren suPAR i blodet med henblik på brug på akutafdelinger som et vigtigt redskab til at ”grovsortere” patienter. Testen kan prognosticere, om en person er i risiko ved at have et højt inflammationsniveau, eller om det er forsvarligt at sende personen hjem uden start af en omfattende udredning og behandling. Dermed kan man undgå mange unødvendige og dyre indlæggelser.

  • suPARnostic anvendes i dag på to sygehuse, hhv. Hvidovre og Minsk, Hviderusland. Salgsudrulningen er i fuld gang, hvilket foregår ved at lade akutafdelinger afprøve suPARnostic testmetoden. Aktuelt udføres der tests på 22 sygehuse i Europa. Hensigten er at få endnu flere sygehuse til at teste produktet og herefter at konvertere en så stor del af de pågældende sygehusene til at blive betalende kunder.

  • Målet er at have 40 betalende sygehuse som kunder ved udgangen af 2020, idet ledelsen så forventer at være cash-flow positiv. Det er et vigtigt første mål, der skal danne økonomisk grundlag for at udvide salget til at dække Nordamerika og Asien. Dertil kommer ideen om sideløbende at udvide markedet til praktiserende læger, opfølgning på sygehuse og salg direkte til private, som selv kan udføre en helbredstest. Potentialet er enormt.

  • Egenkapitalen er på 61 mio. kr. Den likvide reserve udgør 60 mio. kr., og vi forventer, at den kan dække tiden til selskabet selv forventer et positivt cash flow. Uanset gode udsigter er der en række forhold, der kan udvikle sig til ugunst for selskabet. Indtrængningsbarrieren er nemlig høj med en langstrakt (9-12 måneder) testfase af produkterne på sygehusene. Til gengæld kan upside blive stor, hvis det hele lykkes. Vi estimerer værdien af en ordre til et hospital til ca. 2,0 mio. kr. i værdi. Stykprisen i produktion ligger på ca. 10 %. Det gælder derfor for alvor om at få sat gang i salget, idet indtægterne skal danne grundlag for selskabets videre udvikling.

  • suPARnostic produkterne burde være konkurrencedygtige, da der er åbenlyse omkostningsreduktioner og forbedret sikkerhed ved brugen heraf. Data viser, at tæt på halvdelen af patienter på akutafdelinger kan hjemsendes uden yderligere udredning. Indlæggelse af ”raske” patienter til udredning er meget bekosteligt. Dertil kommer fordelene for de berørte patienter, hvis de i stedet for indlæggelse kan sendes hjem uden risiko.

  • ViroGates har odds for at blive en god langsigtet investering. Planen for udrulning af salget er lagt, og der er nu penge til at gennemføre opgaven. Samtidig vil selskabet videreudvikle produkterne, således at tests kan foretages let via en blodprøve fra et prik i fingeren. Det nye produkt suPARnostic TurbiLatex skal tilpasses anvendelse på andre turbidimetriske platforme (pt. kun kompatibel med Roche Diagnostic´s cobas platform).

  • Interessen for aktien er begrænset blandt investorerne. Det skyldes formentlig noteringen på First North, hvor den daglige handel i aktien er lav. Aktiekursen er blevet halveret siden børsintroduktionen, hvilket opfattes som en skuffelse og belastning af mange investorer. Imidlertid burde man nok snarere se kursfaldet som en mulighed for at erhverve en mindre aktiepost i dette spændende selskab til en fornuftig, lav pris. En investering i ViroGates kræver, at man som investor er langsigtet af natur (3-5 år). Risikoen er høj i en virksomhed i den tidlige fase af kommercialiseringsprocessen, hvor meget kan gå galt. Det er nu, at produktet skal vise sin styrke.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

Se præsentationsvideo fra investorarrangement HER.




Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.