Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af TCM Group 27-05-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 163

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 150 – 185

Kursudvikling 12-18 mdr.: 185 – 210

 

Salget steg 10,6 % i Q1. Ledelsen fastholder guidance for 2021, dvs. en salgsvækst på 4-10 % og en stigning i EBIT på 4-15 %. Vi ser mulighed for en opjustering senere på året. Aktien er lavt prissat i forhold til gennemsnittet for danske aktier.

  • Salget i Q1 steg med 10,6 % (13,0 % organisk inklusive den frasolgte Svane Køkkenet butik i København). Justeret EBIT steg 11,1 % til 33,0 mio. kr. Periodens resultat steg med 9,2 % til 24,7 mio. kr. svarende til et resultat pr. aktie på 2,47 kr. Baseret på seneste 12 måneders indtjening handler aktien til en P/E på 15,6 og et kurs/indre værdiforhold på 2,7.
  • Trods en stigning i aktiekursen på hele 27 % i år (inklusive udbytter) handler aktien til lave multipler set i forhold til gennemsnittet for danske aktier.
  • TCM Group er kendetegnet ved en stærk balance og en veldokumenteret evne til at skabe et stærkt cash-flow. Arbejdskapitalen styres stramt og cash conversion ligger på et særdeles flot niveau. Selskabet har år efter år vundet markedsandele på det danske marked.
  • Der er lagt en plan for udvidelse med åbning af nye butikker. Planen følges slavisk. Finansielt er der plads til opkøb, da man ikke har gæld, og nu også har sikret sig en lånefacilitet på 150 mio. kr. hos Nykredit Bank. Efter Aktieinfos vurdering kan et opkøb i Sverige eller på andre nærmarkeder være nært forestående.
  • Tidligere i år har selskabet udloddet 5,5 kr. i ordinært udbytte og 7,5 kr. ekstraordinært. Desuden har man igangsat et program om opkøb af egne aktier for 150 mio. kr. frem mod marts 2022, hvoraf der udestår køb for ca. 90 mio. kr.
  • Konjunkturerne er med TCM Group. En lav rente fører til stigende boligpriser, hvilket igen øger privatkundernes finansielle råderum – et råderum der ofte anvendes til forbedring af boliger, herunder køkken og bad. TCM imponerer ved at udvise vækstrater på over 10 % årligt, selvom køkkenmarkedet på det vigtigste danske marked kun årligt stiger 1-2 %. TCM vinder således konstant markedsandele. Succes med B2B-salg i Danmark kan implementeres i Norge, hvor der løbende åbnes nye Svane Køkkenet butikker. Der er desuden basis for udvidelse til Sverige og eventuelt andre nærmarkeder.
  • Den største risiko i casen er en voldsom rentestigning, der fører til faldende boligpriser og en reduceret aktivitet på ejendomsmarkedet. Der er dog intet der på kort sigt peger på en alvorlig opbremsning.
  • En investering i TCM Group bør overvejes af langsigtede investorer, der kan se det langsigtede potentiale i dette udmærkede selskab.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.