Aktieanalyse af TCM Group 23-05-2024

 

Kurs på analysetidspunktet: 61,8

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 60 – 75

Kursudvikling 12-18 mdr.: 75 – 85

Kursudvikling 18-36 mdr.: 85 - 110

 

 

Et rentefald i Europa vil forbedre udsigterne for ejendomsmarkedet, og dermed også føre til øget salg af køkkener til de private forbrugere. B2C-salget har givetvis ramt bunden med mulighed for bedre tider forude for TCM Group. Selvom TCM Group har været igennem en hård periode med vigende vækst og indtjening, har TCM været i stand til at opretholde positive tal på bundlinjen. Det samme er ikke tilfældet for alle konkurrenterne.

 

  • TCM Group har på dygtig vis styret igennem en hård periode, hvor ledelsen hurtigt og effektivt har indført mitigerende tiltag for at opretholde positiv drift. Der er indført prisstigninger for at kompensere for stigende råvareinputpriser, og samtidig har man via en fleksibel forretningsmodel kunnet tilpasse medarbejderstaben til den vigende efterspørgsel.
  • Alle i sektoren er og har været under hårdt pres. TCM har for sit vedkommende formået at gennemføre et køb af konkurrenten AUBO Productions sidste år. Det ser vi som et stærkt og innovativt tiltag. Inklusiv AUBO leveres vækst, ligesom man har reduceret afhængigheden af salg på det danske marked. AUBO står nemlig stærkt i Norge.
  • De første spæde tegn på en bedring på B2C-markedet begynder at vise sig. Et rentefald i Europa og Danmark vil i nær fremtid kunne kick-starte private forbrugeres aktivitet på boligmarkedet, og når der købes nyt hus, er noget af det første der udskiftes ofte køkkenet.
  • B2B-salget (salg til typehusfirmaer og projektudviklere) har i de sidste par år delvist kunnet mitigere for nedgang i privatsalget. Nu er der imidlertid tegn på afmatning i B2B-salget, hvorfor det er des mere vigtigt, at der kommer et opsving i B2C-salget.
  • Trods en organisk salgsnedgang i Q1 hæfter vi os ved, at man inklusiv AUBO leverer flot vækst og styrkede marginer. Bruttomarginen er steget fra 18,9 % til 20,7 %. Justeret EBIT-margin er også forbedret.
  • På baggrund af salg og indtjening i Q1 fastholdes forventningerne til 2024, dvs. et salg på 1.000-1.150 mio. kr. og et EBIT-resultat før engangsposter på 55-85 mio. kr. I Q1 androg salget 292,5 mio. kr. og EBIT 15,8 mio. kr.
  • Hele køkkenbranchen er udfordret. Igen skal det pointeres, at TCM trods vanskelige tider hvert år er kommet ud med overskud. Det er fx ikke tilfældet for den svenske konkurrent Nobia, der også i år ventes at få et stort millionunderskud.
  • TCM Group har i de senere år trimmet sig, har igangsat implementering af et nyt ERP-system, købt AUBO og optimeret butiksnetværket. Efter vores vurdering vidner det om et selskab, der er klar, når det igen bliver bedre tider på boligmarkedet med øget efterspørgsel efter nye køkkener.
    Kursudviklingen har været skuffende siden topnoteringen i foråret 2021. Hvis vi får begyndende rentefald og dermed gang i boligsalget, bliver TCM-aktien næppe billigere. Det er kun et spørgsmål om tid, før TCM igen kommer ind i en periode med vækst og stigende indtjening.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.