Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af TCM Group den 22-11-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 100

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Køb

 

Langt sigt: Køb

 

 

TCM-aktien handles til en P/E på blot 10. Danmark udgør 90% af salget, og her estimeres markedsvæksten kun at være på 2-3%, men TCM forventer at løfte sit salg med hele 9-11%. TCM har i flere år øget sin markedsandel, og det tyder også på at blive tilfældet i 2018 og i de kommende år.

  • For 2018 ventes et løft i salget på 9-11% til 890-910 mio. kr. 2017 var et år præget af ekstraordinære udgifter til bl.a. integrationen af Nettoline, som blev købt i januar 2017, og børsnoteringen i november. Bortfald af disse særlige poster, lavere finansposter (reduceret gæld), og den nævnte salgsvækst vil i år føre til et markant løft i nettoindtjeningen. Vi estimerer et nettoresultat på 100 mio. kr., hvilket er en fordobling fra 48 mio. kr. i 2017.

  • TCM har lagt en plan for åbning af nye butikker i Norge. Målet er 8-12 nye butikker på kort til mellemlangt sigt. Når ekspansionen i Norge er bragt på plads, er der mange muligheder for at igangsætte andre væksttiltag. Vi ser især muligheder for butiksåbninger i Sverige, hvor de to hovedbrands Svane og Tvis slet ikke er til stede. Der er mulighed for at udvide på kryds af landegrænserne med de enkelte brands, der har hver sin profil (og prispunkt).

  • Den finansielle situation er stærk. Gælden er nedbragt, cash-flowet udvikler sig flot og selskabet udviser en imponerende evne til cash conversion. Finansielt kan man bære et nyt opkøb i mindre målestok, såfremt et godt tilbud måtte vise sig.

  • Investeringsbehovet er begrænset, da de nuværende produktionsfaciliteter har plads til større volumen. Der er tale om en ”asset light” forretningsmodel.

  • Ejerstrukturen bærer præg af langsigtede investorer, og ledelsen har selv en stor ejerandel.

  • Den største risiko er konjunkturudviklingen på boligmarkedet. De første tegn på afmatning med stagnation i udviklingen på boligmarkedet har vist sig i storbyerne. Hvis/når boligpriserne for alvor måtte falde, og friværdien dermed udhules, vil det kunne ramme salget negativt. Dette hænger i høj grad sammen med renteudviklingen, hvor en markant rentestigning også vil udgøre en udfordring for salget hos TCM. Det skal bemærkes, at 80-85% af det nuværende salg omfatter renovering/ udskiftning af køkkener, og almene boligselskaber udgør en væsentlig og stigende del af B2B salget. Lejeboliger skal løbende have udskiftet køkkener uanset høj- eller lavkonjunktur. Det reducerer til en vis grad afhængigheden af situationen på boligmarkedet og renteudviklingen.

  • Det er imponerende, at TCM er i stand til år efter år at vokse væsentligt mere end det underliggende marked, der ellers er præget af hård konkurrence. Det skyldes givetvis selskabets stærke position på B2B markedet.

  • Vi anbefaler køb af aktien på både kort og langt sigt. Desværre indebærer noteringen i Small-cap indekset, at likviditeten i aktien er lille, og der er begrænset analytikerdækning. Det reducerer interessen hos de private investorer.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.