Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af TCM Group den 22-08-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 103

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Køb (løftet fra Hold)

 

Langt sigt: Køb

 

 

TCM vinder markedsandel og øger salget organisk med hele 9,9 % i Q2. Åbning af nye forretninger i Norge er nært forestående. Omkring årsskiftet 2018/19 vil der være 66 brandede forretninger (op fra 62). Stærkt momentum i salget og markant stigning i indtjeningen. Guidance for 2018 løftes.

  • Organisk salgsvækst i Q2 på hele 9,9 % og 6,7 % for halvåret. Det er betydeligt over den generelle markedsvækst for køkkenmøbler. TCM fortsætter altså med at vinde markedsandele trods hård konkurrence.

  • Indtjeningen er fulgt med op i et endnu højere tempo. Påvirkningen fra særlige udgifter til børsnoteringen og indkøring af tilkøbte selskaber er overstået. Vi forventer en overskudsgrad (EBITA) på 16,1 % for indeværende år.

  • Positive synergier fra købet af Nettoline i januar 2017 er fremkommet hurtigere end oprindeligt ventet.

  • Danmark er hovedmarkedet med 89 % af omsætningen. Norge er udset som vækstmarked med planlagt åbning af 8-12 nye butikker på kort til mellemlangt sigt. Der er indgået aftaler med selvstændige forhandlere om åbning af to Svane brandede butikker i Norge med start i hhv. Q4 i år og Q1 2019. Selskabet har ikke selv fremlagt planer for Sverige, men her vurderer vi, at der er basis for en betydelig udvidelse af selskabets markedsandel, hvis man vil satse offensivt på at udvide salget.

  • TCM vokser mere end det underliggende marked. Det har været tilfældet i de sidste mange år og vil også blive tilfældet i år, hvis prognosen om en organisk salgsvækst på 10 % efterleves. Det danske marked vurderes af TCM til at vokse med 2-3 % i år, så der er altså tale om et betydeligt mersalg i forhold til markedet. TCM´s position i Danmark styrkes således markant, hvilket i sig selv kan skabe positiv interesse fra forhandlere i byer, hvor man endnu ikke er til stede.

  • Svane butikker i Danmark drives på franchisebasis, mens øvrige butikker varetages af selvstændige forhandlere. Det er derfor forbundet med relativt få omkostninger for TCM af åbne nye butikker. Pengebindingen i nye butikker er meget lav, og derfor er der ingen bremse på dette punkt.

  • Selskabets finansielle situation muliggør gennemførelse af opkøb, såfremt det rette tilbud måtte komme. Det var tilfældet med Nettoline, der blev købt i januar 2017. Det styrkede stillingen inden for billige køkkenløsninger, og der bruges mere moderne salgsmetoder. Integrationen er forløbet hurtigere end ventet.

  • TCM´s produkter sælges desuden som private label og i alt forhandles de TCM-fremstillede varer i ca. 125 butikker i Skandinavien, og heraf er der 62 brandede salgssteder. Indenfor det næste halve år ventes dette tal at stige til 66.

  • TCM er begunstiget af stigende økonomisk vækst i selskabets aftagerlande, hvor lav rente og god gang i ejendomsmarkedet bidrager til høj efterspørgsel på nye køkkener. Det skal pointeres, at en stor del af afsætningen sker Business2Business. Man vil derfor næppe blive ramt hårdt ved en opbremsning i salget til privat-segmentet.

  • Vi estimerer et resultat pr. aktie i 2018 på ca. 10 kr., hvorved aktien handler til en estimeret P/E på 10,3. Vi anbefaler køb på både kort og langt sigt (før Hold på kort sigt). Desværre indebærer noteringen i Small-cap indekset, at likviditeten i aktien er lille, og der er begrænset analytikerdækning. Det reducerer interessen hos de private investorer.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.