Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af TCM Group den 22-05-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 100

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Hold

 

Langt sigt: Køb

 

 

God start på året med en justeret reel vækst på 10 %. Guidance for 2018 fastholdes på en organisk salgsvækst på 7-10 %. Det er imponerende, da det danske marked kun ventes at vokse med 2-3 %. Kursmæssigt har børsentreen endnu ikke været nogen succes.

 

TCM Group blev børsnoteret den 24-11-2017 til kurs 98. Sælgeren var kapitalfonden Innovator Int. S.a.r.l., der fortsat ejer 19,7 % af aktierne. Lock-up perioden udløber 24-05-2018, og herefter forventer vi, at restbeholdningen sælges – formentlig til en kreds af langsigtede institutionelle investorer. Det vil sandsynligvis føre til interesse for aktien på børsen, når dette salg ordnes. Henset til det mulige udsalg fra kapitalfonden fastholder vi Hold på kort sigt og Køb på langt sigt.

 

Påsken faldt i år i Q1, og korrigeret for antal produktionsdage steg salget med 10 % i årets første kvartal. Der var flot fremgang i Danmark, der står for 89 % af omsætningen. Der var en lille tilbagegang for eksporten (Norge + Sverige).

 

TCM fortsætter med at vokse mere end det danske marked som helhed Det er flot klaret henset til intens konkurrence fra en række andre køkkenfirmaer. I perioden 2011-2017 voksede salget gennemsnitligt med 14 % årligt. Den organiske vækst i 2017 var på hele 18 % mod en estimeret vækst i det underliggende marked på 5-7 %. I år forventer ledelsen en organisk vækst på 7-10 % mod en underliggende markedsvækst på 2-3 %.

 

Integrationen af sidste års køb af Nettoline forløber planmæssigt. Der er bogført 2 mio. kr. i XO-udgift i Q1, men ellers er der fortsat forventning om årlig synergi/besparelse på 8-10 mio. kr. fra dette opkøb. En fabrik i Horsens er blevet lukket og påvirket cash-flowet positivt. Produktionen er blevet samlet på de to bestående fabrikker i Tvis og den tredje placeret i Aulum. De tre fabrikker ligger tæt på hinanden nær Holstebro.

 

Strategiplanen omkring udvidelse af antallet af brandede forretninger fortsætter, og to nye (Tvis) er åbnet i Danmark i Q1. I Norge er der indgået aftale om åbning af en Svane forretning i Trondheim inden årets udgang. Dertil kommer en planlagt åbning i Køge i slutningen af 2018.

 

Mens salget steg med 10 % (justeret for antal produktionsdage) i Q1, steg nettooverskuddet med hele 23 % til 18 mio. kr. Selskabet opererer med en stram styring af økonomien, hvilket betyder, at nettoarbejdskapitalen kan fastholdes på et negativt tal, ligesom Cash Conversion fortsat ligger helt oppe nær 110 %. Det er ganske enkelt imponerende. Da 90 % af produktionen sker på grundlag af indgåede kundeordrer, er denne stramme styring mulig.

 

TCM har i de senere år været begunstiget af stigende økonomisk vækst i selskabets aftagerlande, hvor lav rente og god gang i ejendomsmarkedet har bidraget til høj efterspørgsel på nye køkkener. Det skal dog pointeres, at en stor del af afsætningen sker Business2Business. Man vil næppe blive ramt hårdt ved en opbremsning i salget til privat-segmentet.

 

Vi estimerer et resultat pr. aktie i 2018 på 10 kr., hvorved aktien handler til en estimeret P/E på 10. Alene dette forhold tilsiger en langsigtet købsanbefaling.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.