Aktieanalyse af TCM Group 13-03-2024

 

Kurs på analysetidspunktet: 52,2

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 50 – 60

Kursudvikling 12-18 mdr.: 60 – 65

Kursudvikling 18-36 mdr.: 65 - 100

 

 

Et udfordrende 2023 endte bedre end selskabets egen senest tilpassede Guidance. Udsigt til fortsat udfordrende tider i 2024. Langsigtet er aktien dog særdeles interessant som investeringsmulighed.

 

 

 • Sidste års rentestigninger og den geopolitiske usikkerhed har ført til et fald i efterspørgslen efter køkkener fra især privatkunder. B2B-salget (fx salg til typehusfirmaer og projektudviklere) har kun delvist kunnet mitigere for nedgang i privatsalget. B2B-salget viser de første tegn på afmatning, og derfor er det vigtigt, at der i løbet af 2024 sker en forbedring i privatkundesegmentet.
 • Indtjeningen i 2023 endte på et utilfredsstillende niveau, der ikke muliggør udlodning af udbytte.
 • Visibiliteten for 2024 er meget usikker, da et up-tick i salget af køkkener kræver et fald i renten. Det er dog også meget sandsynligt, men timingen heraf er usikker. Der er jævnfør ledelsen ikke udsigt til en bedring af køkkenmarkedet generelt i Danmark og Norge før i bedste fald en gang i løbet af 2024.
 • Henset til usikre forhold guider selskabet bredt for 2024 med et estimeret salg på 1.000-1.150 mio. kr. og et EBIT-resultat før engangsposter på 55-85 mio. kr.
 • Sidste år blev AUBO Productions A/S købt. De første positive synergier er blevet opnået, men der er basis for yderligere optimeringer og synergier i år og de kommende år. AUBO styrker tilstedeværelsen i Norge, hvor TCM fortsat vil søge vækst.
 • TCM´s position på køkkenmarkedet i Danmark og Norge er generelt blevet styrket. Desuden har selskabet indført en række mitigerende tiltag for at beskytte indtjeningen.
 • Selvom TCM er kommet svagt igennem 2023 er det Aktieinfos vurdering, at TCM har klaret sig bedre end de fleste konkurrenter. Eksempelvis kom svenske Nobia ud af 2023 med et underskud på 347 mio. SEK, mens TCM opnåede et overskud på 21,5 mio. kr.
 • TCM fortsætter arbejdet med at optimere og effektivisere i både produktion og administration. I år implementeres et ERP-system med henblik på at styrke sig digitalt.
 • TCM har igangsat en række ESG-initiativer med henblik på i 2028 at blive CO2 neutral i produktionen.
 • Uanset at TCM er inde i en hård periode, så er der fremadrettet store perspektiver i aktien. TCM fremstår toptrimmet til fremtiden, hvor der naturligvis igen før eller siden kommer gang i nybyggeriet og ejendomsmarkedet med deraf afledt stigende efterspørgsel efter nye køkkener.
 • Hvis man ejer aktien, så hold fast og vent på bedre tider. Hvis man ikke ejer aktien, så hold godt øje med konjunkturudviklingen, og tøv ikke for længe. Når der kommer en vending til det bedre, kan TCM få en markant optur på Børsen.
 • Vores nedenstående kursmål indikerer reduceret interesse for aktien på 0-18 måneders sigt. På 18-36 måneders sigt anser vi det for sandsynligt, at de makroøkonomiske forhold igen normaliseres, og så kan aktiekursen få et betydeligt løft. 

 

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.