Aktieinfo modtager honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side.

 

 

TCM Group har i Q1 fastholdt den positive udvikling fra 2018. Også i Q1 har man vundet betydelig markedsandel på selskabets vigtigste marked i Danmark. Den organiske salgsvækst er ganske enkelt imponerende. Vi fastholder køb.

 

  • Salget i årets første kvartal steg organisk med 16,9 % til 249,7 mio. kr. En del af den høje vækst skyldes dog, at der var flere produktionsdage set i forhold til sidste år på grund af påskens forskydning i år fra Q1 til Q2.

  • Nettoresultatet i Q1 steg fra 18,0 til 23,4 mio. kr. svarende til en vækst på hele 30 %. Overgangen til IFRS 16 regnskabsregler ved årsskiftet trækker driftsresultatet lidt op, men underliggende må indtjeningsfremgangen betegnes som flot og meget solid.

  • Ledelsen fastholder Guidance for 2019, hvilket vil sige en organisk salgsvækst på 7-11 % og fremgang i driftsindtjeningen (EBIT) til 145-155 mio. kr. At påsken i år først faldt i Q2 har medvirket til at sikre en god start på året.

  • Sidste år opjusterede TCM Group sin Guidance for 2018 i forbindelse med Q2 regnskabet. Hvis forretningen fortsætter sit gode momentum, peger odds i retning af en opjustering senere i år.

  • TCM har lagt en plan for etablering af 8-12 nye butikker i Norge, hvoraf de to første er åbnet. Derudover ser vi mulighed for ekspansion i Sverige for Svane Køkkenet, Nettoline og via online-salg (kitchn forhandlere skifter navn til Nettoline).

  • Finanserne styres stramt med en høj, men let faldende cash conversion rate. Den finansielle situation er derfor stærk, og gælden nedbringes løbende trods et likviditetstræk i forbindelse med udlodningen af 4,75 kr. i udbytte pr. aktie.

  • Investeringsbehovet er begrænset, da de nuværende produktionsfaciliteter kan håndtere et betydeligt større volumen. Der er tale om en ”asset light” forretningsmodel.

  • Ledelsen med CEO Ole Lund Andersen i spidsen er aktionærer og købte ekstra op efter årsregnskabet. Han er derfor meget committed til opgaven med at varetage egne og dermed også alle andre aktionærers investeringer.

  • Risikoen ligger i afhængigheden af boligmarkedet, der fortsat præges af højt handelsomfang og høje priser grundet den lave rente. 80-85% af TCM’s salg omfatter imidlertid renovering/ udskiftning af køkkener. Her udgør almennyttige boligselskaber en væsentlig og stigende del af B2B salget. Det reducerer afhængigheden af ejerboligmarkedet.

  • Køb på både kort og langt sig er vores anbefaling. TCM Group indeholder kvalitet til en lav pris (P/E 2019E på blot 9,9).

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.