Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af TCM Group den 09-03-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 100

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Hold

 

Langt sigt: Køb

 

 

TCM Group har været på Børsen siden 24-11-2017. Kursmæssigt ligger vi nær udbudskursen på 98. Det går ellers godt for selskabet med en organisk vækst i salget sidste år på 18 %.

 

TCM Group, der primært producerer køkkener under mærkerne Svane, Tvis, Nettoline og kitchn, har afleveret det første regnskab siden børsintroduktionen i november 2017.

 

Salget udmærker sig ved at være steget med hele 36,3 %, hvoraf 18,3 % kommer fra det tilkøbte selskab Nettoline og 18 % er organisk fremgang. EBITA er fulgt godt med op, og den justerede EBITA-margin ligger på imponerende 15 %.

 

For 2018 stiles der mod en omsætningsfremgang på 7- 10 % og et EBITA-margin på 15 %. Det er flot.

 

Danmark er ubetinget selskabets største marked. Alligevel er der plads til flere forretninger på franchise-basis i Danmark i de kommende år med et mål om åbning af 5-8 butikker, hvoraf der i år åbnes tre. Størst vækstpotentiale synes der at være i Sverige, hvor markedet endnu kun omfatter direkte salg af kitchn branded. I Norge er man allerede godt etableret, og her er målet 8-12 nye forretninger på 2-3 års sigt.

 

TCM Group var fra 2006 og frem til børsnoteringen ejet af kapitalfonde. Den ved børsnoteringen sælgende kapitalfond ejer fortsat 20 % af selskabet, og vi må forvente et salg af denne post i løbet af indeværende år. Derefter vil denne ”trussel” være elimineret.

 

Den gennemsnitlige årlige vækstrate har i perioden 2011 til 2017 været på imponerende 14 %. Der vil dog givetvis i de kommende år blive tale om noget lavere vækstrater, da efterspørgslen efter nye køkkener afhænger af situationen på boligmarkedet. Her udmærker TCM sig dog ved at en stor del af omsætningen kommer fra B2B, dvs. typehusfirmaer, udlejere m.m. Herfra vil der altid være en vis efterspørgsel. Efterspørgslen fra private forbrugere vil dog afhænge af konjunkturerne, antallet af hushandler, renten m.m. Der har i flere år været en flot udvikling på boligmarkedet, hvor stigende friværdi er blevet omsat i nye køkkener og badeværelser. På det seneste er der tegn på, at prisstigningerne på fast ejendom især i de store byer i Skandinavien er begyndt at falde.

 

TCM Group er en spændende aktie med dokumenteret høje vækstrater og resultater. Belastning fra særlige poster er overstået og Indtjeningen vil derfor stige kraftigt i 2018, så P/E kan skønnes til 11 (100/9,0). På kort sigt er vores anbefaling dog kun Hold, da vi generelt ser voksende risiko på børsen. På langt sigt ser vi et godt potentiale i aktien.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.