Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af TCM Group 08-09-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 161

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 150 – 175

Kursudvikling 12-18 mdr.: 175 – 210

 

Imponerende salgsvækst i første halvår. Guidance løftes for både omsætning og indtjening. Opkøb foretaget primo juli ventes allerede næste år at bidrage positivt til EBIT med 8-10 mio. kr. Aktien er lavt prisfastsat og derfor et godt langsigtet køb.

 

  • TCM Group opretholder en uhørt høj vækst på det vigtigste marked i Danmark. Væksten i Q2 på 9,7 % vidner om, at TCM vinder markedsandele i et dansk køkkenmarked med god efterspørgsel.
  • Også i de udenlandske aktiviteter, der står for ca. 10 % af koncernsalget, meldes om høj vækst. 
  • Indtjeningen er i år udfordret som følge af stigende råvarepriser og forsyningskæderne. TCM har iværksat tiltag for at kompensere for udfordringerne. Hvor længe udfordringerne består vides ikke.
  • I starten af juli har TCM købt 45 % af Celebert, der er specialiseret i e-commerce målrettet gør-det-selv segmentet. TCM indskyder sin egen e-commerce aktivitet kitchn.dk i samarbejdet, får plads i bestyrelsen, har option på køb af den resterende ejerandel og skal være leverandør til partnerskabet. Efter vores mening giver partnerskabet god mening, idet man ellers skulle anvende store ressourcer for selv at vækste på e-commerce-delen. Allerede i 2022 ventes partnerskabet at bidrage positivt til EBIT med 8-10 mio. kr. En klar styrkelse af TCM´s satsning på øget e-handel.
  • Med en styrkelse på e-commerce og den planlagte ekspansion via nye butikker i både Danmark og Norge i de kommende år, og eventuel udvidelse i andre lande via partnerskaber eller opkøb, kan TCM sandsynligvis fastholde en høj lønsom vækst.
  • I år har TCM udloddet 5,5 kr. i udbytte og 7,5 kr. ekstraordinært. Man har desuden igangsat et program om køb af egne aktier for op til 150 mio. kr. frem til marts 2022. Det er aktionærvenlige tiltag.
  • Baseret på seneste 12 måneders indtjening handler aktien til P/E 15,1 og blot 13,2 baseret på Aktieinfos estimater for 2021
  • De største risici i casen er udviklingen i nybyggeriet, ejendomspriserne og beskæftigelsen, men en høj andel af B2B salg reducerer samlet set risikoen for, at der kan opstå et markant afbræk i afsætningen.
  • Aktien er så lavt prissat, at den kan overvejes af investorer, der kan se det langsigtede potentiale i dette solidt funderede selskab med en stærk balance, lav gæld og fortsatte ekspansionsmuligheder.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.