Aktieinfo modtager honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål.

 

Aktieanalyse af TCM Group den 05-03-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 106

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Køb

 

Langt sigt: Køb

 

 

TCM Group har igen i 2018 styrket sin markedsposition, skabt en flot indtjeningsfremgang, nedbragt gælden og fastholdt en høj cash conversion rate. Der foreslås et udbytte på 4,75 kr. Aktien handler til en P/E 2019E på blot 8,9. Køb er fortsat anbefalingen.

 

Ved Q2 regnskabet forhøjede TCM sin Guidance for 2018. Selskabet levede op til disse forventninger ved at lande en omsætning på 900 mio. kr. svarende til en organisk salgsvækst på 10,1 %. Det er imponerende henset til, at markedet i Danmark, der står for 90 % af salget kun voksede med 2-3 %. Dermed beviser TCM på ny, at det er muligt at vinde markedsandel trods en intensiv kamp mod andre store konkurrenter.

 

TCM venter en organisk salgsvækst i 2019 på 7-11 %, hvilket vil være imponerende, da det underliggende marked i Danmark kun ventes at vokse med +1-2 %. I så fald vil det være overbevisende, at TCM i endnu et år performer langt bedre end det underliggende marked.

 

TCM har lagt en plan for åbning af nye butikker i Norge. Målet er 8-12 nye butikker på kort til mellemlangt sigt (to er åbnet eller på vej til det). Herudover er der mulighed for andre væksttiltag. Vi ser især mulighed for ekspansion i Sverige for så vidt angår Svane Køkkenet, Nettoline og online (kitchn forhandlere skifter til Nettoline). Det er oplagt at udvide med salgsindsats i nabolandene, der har en lignende efterspørgsel. De enkelte brands, der har hver sin profil (og prispunkt), kan afprøves målrettet.

 

Den finansielle situation er stærk. Gælden er nedbragt, cash-flowet udvikler sig flot og selskabet udviser en imponerende evne til cash conversion. Finansielt kan man klare et nyt opkøb i mindre målestok, såfremt et godt tilbud måtte vise sig.

 

Investeringsbehovet er begrænset, da de nuværende produktionsfaciliteter har plads til håndtering af betydelig større volumen. Der er tale om en ”asset light” forretningsmodel.

 

Ejerstrukturen præges af en ny gruppe af langsigtede investorer, ligesom ledelsen selv har en stor ejerandel.

 

Den største risiko er konjunkturudviklingens påvirkning af boligmarkedet. Det er gået godt i mange år. Her skal man dog bemærke, at 80-85% af det nuværende salg omfatter renovering/ udskiftning af køkkener, hvor almene boligselskaber udgør en væsentlig og stigende del af B2B salget. Lejeboliger skal løbende have udskiftet køkkener uanset høj- eller lavkonjunktur. Det reducerer til en vis grad afhængigheden af boligmarkedet og renteudviklingen.

 

Det er imponerende, at TCM er i stand til år efter år at vokse væsentligt mere end det underliggende marked, der ellers er præget af hård konkurrence. Det skyldes selskabets stærke position på B2B markedet.

 

Vi anbefaler køb af aktien på både kort og langt sigt. Desværre indebærer noteringen i Small-cap indekset, at likviditeten i aktien er lav, og der er begrænset analytikerdækning. Det reducerer interessen hos de private investorer.

 

Hele analysen kan læses via dette link


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.