Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

 

Aktieanalyse af TCM Group den 03-03-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 124

 

Anbefaling:

Kort sigt: hold 

Langt sigt: køb 

 

 

 

Ny rekord med et salg på over 1 mia. kr. Guidance for 2020 peger på en salgsvækst på 3-7 %, men en fremgang i EBIT på hele 716 %. Aktien er billigt prisfastsat med en P/E 2020E på 10,0 og et kurs/indre værdi forhold på 2,6. Der foreslås et udbytte på 5,25 kr. svarende til et direkte udnytteafkast på 4,2 %. 

 

  • TCM Group leverer igen i 2019 stærke finansielle resultater. Ledelsen guider forsigtigt for 2020, og pointerer, at væksten formentlig først kommer mod slutningen af året.

  • Siden børsnoteringen i efteråret 2017 har TCM kvartal efter kvartal leveret, hvad der stilles i udsigt. Det giver høj tillid hos ledelsen. Desværre har CEO Ole Lund Andersen efter 12 år på posten valgt at fratræde. Chefskiftet sker i ro og orden, og arvtageren er på plads og startede sit virke 01-03-2020. Torben Paulin er den nye CEO. Hans har stor erfaring fra detailbranchen. Den tidligere CEO er storaktionær og ejer 5,2 % af alle aktier i TCM. Torben Paulin har dog straks vist sit commitment til TCM Group ved at købe aktier for 0,5 mio. kr. på sin første arbejdsdag.

  • Danmark er selskabets hovedmarked. Her steg salget sidste år med hele 13,4 %, hvilket skal ses i lyset af, at TCM estimerer den underliggende vækst til blot 1-2 %. TCM vinder år efter år markedsandel. TCM har fokus på Norge, der rummer betydeligt vækstpotentiale. Sverige rummer også betydeligt potentiale, og i dette land er man indtil videre kun eksponeret mod Nettoline. Indsatsen er indtil videre begrænset på e-handel, men her er der vækstmulighed især for gør-det-selv-køkkener. På sigt kan ekspansion i helt nye lande også være en mulighed for de dyreste produkter, hvis man kan indgå aftaler med eksisterende, veldrevne butikskæder som partnere udvalgte steder.

  • Finanserne styres stramt med en cash conversion rate på hele 99,9 % og nettoarbejdskapitalen er negativ med -10,8 %. Derfor kan TCM vækste via den løbende indtjening. Pengene kommer ind, før de kommer på arbejde igen.

  • Risikoen ligger i afhængigheden af boligmarkedet, der fortsat præges af højt handelsomfang og høje priser grundet den lave rente. 80-85% af TCM’s salg omfatter imidlertid renovering/udskiftning af køkkener. Her udgør almennyttige boligselskaber en væsentlig og stigende del af B2B salget. Det reducerer afhængigheden af ejerboligmarkedet.

  • Hold på kort sigt men køb på langt sigt er vores anbefaling.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.