Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 29-05-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 107

 

Anbefaling:

Kort sigt: køb 

Langt sigt: køb 

 

 

Den store aktietegning i april med 437 mio. kr. i nettoprovenu (3:1 til kurs 105) er overstået, og nu peger pilen dermed atter opad for aktiekursen. I de kommende måneder vil der sandsynligvis finde en proces sted, hvor det forøgede frie flow af aktier skal falde på plads hos stærkere ejere. Denne distributionsfase bremser i første omgang aktiekursens evne til at stige.

 

I forvejen fremstod Sparekassen som en ny aktie på markedet med kun to års børsnotering bag sig. Interessen på investorside er derfor langt mindre end for de kendte store banker, men netop udsigt til en normalisering i løbet af de kommende år vil indebære stigende interesse på købersiden og dermed mulighed for kursstigning.

 

Udviklingen i Sparekassen som virksomhed vil nu fokusere på gennemførelse af 2021 vækstplanen ”Nye veje”. Store omlægninger af ansvarlig lånekapital/hybridlån vil blive gennemført i år. Vilkårene for de nye og sandsynligvis noget mindre lån bliver interessante at se (lavere rentebetaling).

 

Sparekassens risikoprofil må vurderes som værende lav. Samarbejdet med Totalkredit/Nykredit om boliglån har stor betydning i lighed med Bankdata inden for IT. Disse leverandører/samarbejdspartnere har afgørende betydning.

 

Aktien handles til særdeles lave og dermed attraktive nøgletal: P/E(2018E) 8,8 og kurs/indre værdi 0,7. Betalingen af udbytte blev suspenderet for 2017 på grund af den store aktietegning. Vi forventer et udbytte for 2018 på 3,0 kr. pr. aktie.

 

Det langsigtede perspektiv for Sparekassens udvikling er lovende, og det understreges ved, at hovedmålet i strategiplanen netop er at forbedre indtjeningsevnen markant for at kunne honorere aktionærernes berettigede forventninger. Det skal lykkes samtidig med, at der udøves en ansvarlig styring med en lav risikoprofil.

 

Aktien må bedømmes som en attraktiv købsmullighed på langt sigt. Samme vurdering gælder også på kort sigt. Her kan der dog indtræffe uventede stød af generel eller specifik art, som er umulige at forudse. Usikkerheden er derfor større på kort sigt.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.