Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 24-08-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 100

 

Anbefaling:

Kort sigt: køb 

Langt sigt: køb 

 

 

Konklusionen af denne analyse:     

 

 • Resultat efter skat var på netto 85,8 mio. kr. i første halvår efter rente til hybridkapital. Det forrenter primo egenkapitalen med 8,1 %. Forventningerne til 2018 fastholdes.

 • Historisk lave nedskrivninger på 4,4 mio. kr. efter at 7,6 mio. kr. er blevet tilbageført i Q2.

 • Forretningsomfanget er på et år vokset med 9,5 % til 35,9 mia. kr. Indlån er steget med 9,3 %, udlån med 8,1 % og garantier med 13,6 %. Boligfinansiering har bidraget til at løfte forretningsomfanget og sikret høj indtjening.

 • Alle punkter i Tilsynsdiamanten efterleves med stor margin.

 • Kapitalprocenten er på 19,8 %.

 • Kundetilgangen fortsætter med ca. 2.000 nye kunder i både Q1 og Q2. Kundebasen er vokset til over 160.000.

 • Retningslinjerne for at opnå et løft i indtjeningen er lagt med strategiplanen ”Nye veje” med udsigt til stigende indtjening frem mod 2021. Store omlægninger af ansvarlig lånekapital/hybridlån gennemføres ultimo oktober, hvilket vil reducere renteudgifterne med 35 mio. kr. opgjort med fuld effekt fra og med 2019.

 • Sparekassens risikoprofil vurderes overordnet betragtet som værende lav.

 • Samarbejdet med Totalkredit/Nykredit om boliglån har central betydning i lighed med Bankdata inden for IT. Disse leverandører/samarbejdspartnere har afgørende betydning.

 • Aktien handles til særdeles lave og dermed attraktive nøgletal: P/E (2018E) 8,6 og et kurs/indre værdi forhold på 0,7.

 • Det langsigtede perspektiv for Sparekassens udvikling er lovende, og det understreges ved, at hovedmålet i strategiplanen netop består i at forbedre indtjeningsevnen markant for at kunne honorere aktionærernes berettigede forventninger. Det skal lykkes samtidig med, at der udøves en ansvarlig styring af virksomheden med en lav risikoprofil.

 • Aktien er en attraktiv købsmulighed på langt sigt. Samme vurdering gælder også på kort sigt pga. lav børskurs. Her kan der dog indtræffe uventede stød af generel eller specifik art, som er umulige at forudse. Usikkerheden vejer derfor mere på kort sigt.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.