Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 23-02-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 112

 

Anbefaling:

Kort sigt: Afvent køb til efter aktieemission

Langt sigt: Afvent køb til efter aktieemission

 

 

Børskursen er inde i en bølgedal som følge af den bebudede store aktietegning (400-450 mio. kr.), der vil finde sted med fortegningsret for de eksisterende aktionærer. Prospektet vil blive offentliggjort den 22-03-2018 med mulighed for tegning af aktier frem til 18-04-2018.

 

Styrkelsen af kapitalgrundlaget skal være udgangspunkt for gennemførelse af den 4-årige strategiplan ”Nye veje”. Målet er at fortsætte væksten og forbedre indtjeningen. Første skridt bliver en stor omlægning af Sparekassens ansvarlige lån med henblik på at opnå en årlig rentebesparelse på 30 mio. kr.

 

Ønsket om en markant styrkelse af egenkapitalgrundlaget hænger sammen med lanceringen af strategiplanen og de skærpede kapitalkrav. Sparekassen ønsker at placere sig som lokal baseret konkurrent til de landsdækkende banker, idet man både tilbyder sine services via filialer og ved hjælp af moderne digitale løsninger. Målgruppen er mindre og mellemstore kunder som ønsker at benytte et pengeinstitut, der er nærværende uden at være for stort og centralistisk styret.

 

Risikoprofilen må vurderes som værende lav. Samarbejdet med Totalkredit/Nykredit om boliglån har stor betydning. 

 

Aktien handles til meget lave og dermed attraktive nøgletal med et P/E(2018E) på 7,9 og kurs/indre værdi på 0,66. Betaling af udbytte er suspenderet på grund af den store aktietegning. Niveauet har ellers været ca. 3,0 kr. pr. aktie.

 

Det langsigtede perspektiv for Sparekassens udvikling er lovende. Målsætningen for indtjeningen er at præstere en forrentning af egenkapitalen i niveauet 9-11 %. Da en egenkapitalkrone via køb af en aktie på børsen kan erhverves til kun 0,66 kr., er odds gode for afkastet fremover på aktien ved køb til en så lav pris.

 

Timing af et køb skal netop nu vurderes i forhold til den kommende aktietegning. Afvent køb til slutningen af denne periode eller kort tid herefter.  

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.