Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 22-05-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 89,5

 

Anbefaling:

Kort sigt: køb 

Langt sigt: køb 

 

 

Sparekassen Sjælland – Fyn handles til en P/E 2019E på blot 9,1 og en kurs/indre værdi på 0,6. Det er billigt for et pengeinstitut, der er ved at udføre en plan om at løfte indtjeningen med 50 % frem til 2022.

       

Første kvartal har været kendetegnet af tilgang af nye kunder, stigende forretningsaktivitet, bl.a. ved formidling af realkreditlån, højere afkast på en del af overskudslikviditeten m.m. Da det hele er klaret uden nyansættelser, ligger omkostningerne i Q1 under budget. Den stigende forretningsaktivitet har samtidig sendt indtægterne højere op end budgetteret. Stagnationen er brudt.

 

Aktietegningen sidste år med 437 mio. kr. i provenu har styrket egenkapitalgrundlaget og muliggjort omlægning af den øvrige ansvarlige kapital. Det vil give en besparelse på 35 mio. kr. årligt.

 

Aktien befinder sig fortsat i skyggen af den store aktietegning i 2018. Udvidelsen af den cirkulerende mængde aktier skal finde plads hos investorer med langsigtede porteføljer. Børskursen må anses for unaturlig lav af denne årsag, men tiden vil løse det.Baseret på et solidt solvensgrundlag er man klar til at udvide aktiviteten med kunder. Rammerne er bragt på plads. Drift og risikostyring er i fokus med vægt på effektivitet og salg for at øge indtjeningen.

 

Strategiplanen ”NYE VEJE” er inde i sit andet år og virker som ønsket. Planen skal give højere indtjening via interne effektiviseringer, som frigiver kræfter til indsats i salg af produkter og skal skaffe tilgang af nye kunder.

 

For nærværende er der ingen planer om at udvide kapaciteten med personale eller filialer. Opkøb kan komme på tale, hvis der opstår muligheder. Det skal give mening og merværdi for både Sparekassen og aktionærerne.

 

I år er der blevet udloddet 2,5 kr. i udbytte. Som et nyt tiltag overvejer bestyrelsen at revurdere udlodningspolitikken til en kombination af udbytte og opkøb af egne aktier. Det vil være aktionærvenligt.

 

Solvensmæssigt har Sparekassen en høj kapitaldækning på 17,0 %, hvoraf 12,4 % udgøres af selve egenkapitalen.

 

Målsætningen for egenkapitalens forrentning er 9-11 % (2018: 7,2 %, Q1 2019: 9,2 %). Indre værdi i Q1 udgør 156,6 kr. Indtjening pr. aktie skal med andre ord bringes op i et niveau (udregnet for 2019) på 14-17 kr. i løbet af de næste tre år (2018: 9,3 kr.). Det betyder, at denne indtjeningsevne skal opnås i regnskabsåret 2022.

 

Perspektivet for de kommende års udvikling er gennemførelse af strategiplanen. For investorerne giver det grundlag for at forvente et niveauskift i indtjeningen på +50 % over tre år og dermed udsigt til en holdbar kursstigning for aktiekursen.

 

En joker situation med stor upside værdi vil opstå, hvis der indtræder et veritabelt opbrud i den etablerede struktur blandt danske privatkunder med flugt fra store til små banker som følge af utilfredshed efter en række skandalesager.

 

Aktien befinder sig fortsat i skyggen af den store aktietegning i 2018. Udvidelsen af den cirkulerende mængde aktier skal finde plads hos investorer med langsigtede porteføljer. Børskursen må anses for unaturlig lav af denne årsag, men tiden vil løse det.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.