Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland - Fyn den 20-11-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 88

 

Anbefaling:

Kort sigt: køb 

Langt sigt: køb 

 

Udsigt til stor fremgang i år og videre frem. Forrentningen af egenkapitalen skal løftes markant opad i de næste tre år via vækst, øget effektivitet og større udlån. Sparekassens kundefokus er private og mindre virksomheder med lav risiko

       

  • Sparekassen er midtvejs i gennemførelsen af strategiplanen ”NYE VEJE”, der dækker årene 2018-2021. Med børsnoteringen som platform fik man i 2018 mulighed for at gennemføre en relativ stor aktietegning og dermed et godt egenkapitalgrundlag omkring solvens og NEP-krav med plads til ekspansion. Hensigten er systematisk at udvide kundeaktiviteten med vægt på private og mindre/mellemstore virksomheder.

  • Solvensmæssigt har Sparekassen en høj kapitaldækning på 17,0 %, hvoraf 12,1 % udgøres af selve egenkapitalen.

  • Målsætningen for egenkapitalens forrentning er 9-11 % (2018: 7,2 %; 2019-estimat : 6,8 %). Indre værdi i Q3 ligger på 162 kr. Indtjening pr. aktie skal med andre ord bringes op i et niveau (udregnet for 2019) på 14-18 kr. i løbet af de næste tre år (2019E: 10,9 kr.). Planen betyder, at denne indtjeningsevne skal opnås i 2022.

  • Aktien handles til P/E(19E) på 8,1 (88/10,9) og kurs/indre værdi på 0,54 (88/162).

  • Udbyttebetalingen for 2018 var 2,5 kr. pr. aktie. Bestyrelsen vil overveje at revurdere udlodningspolitikken til en kombination af udbytte og opkøb af egne aktier. Det vil være mere aktionærvenligt og fornuftigt, da kurs/indre værdi ligger helt nede på 0,54.

  • Aktien er belastet af en generel nedtur for bankaktier i Danmark og til dels samme udvikling i resten af Europa. Det skyldes lav rente, stagnation i forretningsomfanget og risiko for erstatningskrav vedrørende en række skandaleprægede affærer, som især store banker har været involveret i. Mellemstore banker som Sparekassen Sjælland – Fyn er ikke i klemme og kan i stedet få tilgang af kunder, som ønsker at finde en anden bankforbindelse med en passende størrelse.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.