Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Sparekassen Sjælland – Fyn 12-08-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 141

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 130- 150

Kursudvikling 12-18 mdr.: 150 - 190

 

 

Medvind på alle parametre og øget aktivitetsniveau har sikret et særdeles stærkt halvårsresultat på 301,6 mio. kr. før skat. Forventningerne til før skat i 2021 er i juli for anden gang i år blevet hævet til 450-525 mio. kr. (ved årets start 300-340 mio. kr.) Trods en kursfremgang i år på 57 % handler aktien på billige multipler – P/E 2021E på 5,9 og kurs indre værdi på 0,75.

       

  • Et meget tilfredsstillende halvår med 9 % stigning i nettorenteindtægterne, 7 % stigning i gebyr- og provisionsindtægterne og hele 226 % vækst i resultat før skat. Primo egenkapitalen forrentes med imponerende 17,8 %. Basisindtjeningen er steget 19 %

 

  • Sparekassen har med sine korte beslutningsveje tiltrukket nye privat- og erhvervskunder, hvilket har øget markedsandelen. Formueområdet har haft markant vækst, da stadig flere kunder ønsker at investere deres indestående for at undgå negative renter.

 

  • Geografisk er sparekassens 40 filialer spredt på Sjælland og Fyn. I de større byer nyder kunderne godt af markant stigende boligpriser og et højt antal ejendomshandler. Derfor har sparekassens haft et særdeles højt aktivitetsniveau omkring formidling af nye og omlægning af eksisterende realkreditlån. Udlånsboniteten forbedres via høj beskæftigelse i det geografiske dækningsområde og den lave rente. Sparekassen har tilbageført foretagne hensættelser, men opretholder fortsat et højt niveau på 1,6 % af udlånsmassen.

 

  • 2021 er sidste år i strategiplanen ”NYE VEJE”. Tre ud af de fire meget ambitiøse mål er nået. Målet for indtjening pr. omkostningskrone er næsten også nået med 1,65 kr. mod målet på 1,7 kr. Vi forventer, at målet indfris inden årsultimo. Ledelsen har påbegyndt arbejdet med en ny strategiplan, som vi forventer offentliggøres sammen med årsregnskabet i februar 2022. Det går fremragende for sparekassen, men det kan blive bedre. 

 

  • På baggrund af ledelsens opjustering estimerer vi et resultat pr. aktie på ca. 24 kr. for 2021.  Dermed handler aktien på attraktive multipler. År til dato er aktiekursen steget med 57 %. Fremadrettet forventer vi fortsat opgang for aktiekursen, men dog i en mere moderat stigningstakt. Langsigtet køb.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.