Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Solar - aktieanalyse den 19-02-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 390

 

Anbefaling:
Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Flot salgsfremgang i 2017. Guidance for 2018 lyder på en organisk vækst på ca. 4 % og en forbedring af indtjeningen til 345 mio. kr. opgjort for EBITA

 

Organisk blev salget øget med hele 6,9 % i 2017, og for 2018 er der udsigt til fortsat fremgang på ca. 4 %. Det ligger over væksten i det underliggende marked.

 

Indtjeningen ventes i 2018 forbedret til 345 mio. kr. opgjort for EBITA, hvilket vil være en fremgang fra 2017.

 

Salgsmæssigt har 2017 været meget opløftende med en koncernomsætning på 11.105 mio. kr. En række ekstraordinære poster belastede dog nettoresultatet, herunder en nedskrivning på goodwill m.m.

 

Selskabet langsigtede mål for EBITA-marginen (overskudsgraden) i 2020 er ca. 4 %, hvilket vil indebære markant højere indtjening end i 2017. Målet forekommer opnåeligt.

 

Solar fortsætter sin transformationsproces for at blive kundernes foretrukne sourcing- og servicepartner. Totalløsninger er vigtigere end prisen for store virksomheder. Man vil tilføre kunderne mere end blot komponenter og skabe værdi.

 

Der er indgået en række lange aftaler med kunder som Fibia, Telenor, Statoil og nu også Ørsted, ligesom Solar’s logistikfirma MAG45 har indgået en samarbejdsaftale med Teva Pharmaceuticals. Netværkspartneren Viva Labs har indgået en aftale for Østrig og Kroatien med Telekom Austria, altså opbygges der tættere relationer til store kunder.

 

Store internationale industrikunder kræver løsninger på tværs af landegrænser. Derfor har Solar etableret en SVP Industry Sales-funktion, der skal tiltrække flere store kunder og øge såvel salget som indtjeningen.

 

Vi anser Solar for at være en god langsigtet placeringsmulighed. Upside potentialet i aktiekursen kan blive stort. Vi skønner, at der på 2-3 års sigt er grundlag for en fordobling af overskudsgraden og en pæn stigning i omsætningen.

 

Vores kortsigtede anbefaling løftes fra Hold til Køb men med et uændret kursmål, da børskursen er faldet fra 415 til 390. Langsigtet fastholder vi køb på aktien. Der stilles forslag til beslutning på generalforsamlingen den 16-03-2018 om betaling af et udbytte på 10 kr. P/E(2018E) efter udbytte kan estimeres til ca. 14,5 ((390-10):26). Indre værdi er 218 inkl. udbytte, og egenkapitalens forrentning skønnes til at blive 11,6 % i 2018.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.