Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Solar - aktieanalyse den 31-08-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 692

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 650 – 725

Kursudvikling 12-18 mdr.: 725 – 800

 

I forhold til ved årets start er omsætningsprognosen samlet blevet hævet med 550 mio. kr. og EBITDA med hele 175 mio. kr. Det går godt for Solar på alle markeder og i alle segmenter. Vi løfter vores kursmål på aktien.

  • Solar nyder godt af en høj aktivitet hos industrikunder og kunder relateret til byggesektoren på markederne i Nordeuropa. Danmark er det største marked, og her har man vækstet salget med hele 13,8 % i Q2. Kun i Holland meldes der om negativ vækst, hvilket dog skyldes projekt Better Business, hvor man bevidst afstår fra at sælge produkter med for lave marginer. Det ventes i år samlet at reducere omsætningen med 200 mio. kr. Til gengæld er Better Business med til at løfte EBITDA-marginen på koncernniveau til 6,8 %, hvilket er over selskabets langsigtede mål på 6,0 %.

 

  • Solar venter nu et salg på 12,1 mia. kr. svarende til en organisk vækst på cirka 4,0 %. Korrigeret for den bevidste beslutning om at udfase salg af produkter med for lave marginer, hvilket reducerer salget med 200 mio. kr., ville væksten være på 6,0 %. Indtjeningen stiger procentuelt betydeligt mere end salget, hvilket skyldes Core+ strategien, høj vækst i salget og et forbedret produktmiks.

 

  • Salg til installationskunder svinger i takt med udviklingen i byggeriet. Før eller siden kommer der en afmatning i byggeriet, og derfor er det opløftende at se, at salget til industrikunder vokser betydeligt i første halvår. Det er en bevidst strategisk beslutning, der allerede nu har medført fremgang i salget til industrikunder.

 

  • Strategiplanen Core+ bygger videre på det digitale koncept, som nu er fuldt udbygget i koncernen. Det skal give mersalg indenfor fire strategiske fokusområder: koncept, klima & energi, industri og handel. Der er lagt planer for, hvordan salget i de fire fokusgrupper skal øges med stigende indtjening til følge. De finansielle mål frem mod 2023 er at sikre en EBITDA-margin på over 6 % svarende til et afkast af den investerede kapital efter skat på over 17 %. Konceptsalg og salg til industrikunder skal vokse til at udgøre hhv. 25 % og 30 % af omsætningen i Kerneforretningen, og andelen af e-salget skal øges til 70 %. Følges strategien vil indtjeningen i årene frem til og med 2023 stige, ligesom Solar gør sig mindre afhængig af byggesektoren.

 

  • Solar har en solid balance og er en god langsigtet placeringsmulighed. Digitalt står Solar stærkt i kampen om at fastholde og tiltrække kunder med værdiskabende løsninger og tæt kunderelation. Vi estimerer en P/E 2021 på blot 11,7 og et kurs/indre værdiforhold på 2,8. Aktien er altså ikke dyr og kan trække yderligere op – men i et mere moderat tempo.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.