Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Solar - aktieanalyse den 25-02-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 310

 

Anbefaling:
Kort sigt: Køb

Langt sigt: Hold

 

 

Solar er kommet sikkert igennem 2018 trods udfordringer for aktiviteterne i Norge og Sverige. Guidance for 2019 viser udsigt til moderat salgsvækst men med et betydeligt løft i indtjeningen

 

Salget steg i 2018 med 2,2 % til 11.098 mio. kr. EBITA voksede fra 310 til 327 mio. kr., hvilket er flot, idet udfordringer i Norge og Sverige har trukket EBITA ned med 50 mio. kr. Uden denne modgang ville resultatet have været særdeles flot. Overskudsgraden (EBITA) var på 2,9 %. På generalforsamlingen den 15-03 stilles der forslag om et udbytte på 14 kr.

 

Solar forventer i 2019 en stigning i salget på 2 % til 11.350 mio. kr. EBITA ventes at stige til 365 mio. kr. Kerneforretningen ventes at bidrage med +370 mio. kr., mens driftsresultatet af Relateret Forretning (nyere aktiviteter) ventes forbedret men fortsat at udvise et underskud på -5 mio. kr.

 

Målene til og med 2020 er fremdeles at øge salget i kerneforretningen mere end markedsvæksten. Relateret Forretning ventes at udvise en salgsvækst på mindst 15 % årligt. Arbejdet med at løfte indtjeningen fortsætter, og målet for 2020 er at opnå en EBITA-margin i Kerneforretningen på 4 %.

 

I 2018 har budt på en flot salgsvækst i Danmark, Holland og Polen. Udfordringer med salgsorganisationen i Sverige og tab af en stor kunde i Norge medførte negativ vækst på disse markeder. Solar vurderer, at man nu har organisationen på plads i Sverige, hvorfor udfordringerne er ved at være løst.

 

2018 bød på en række nye, spændende samarbejdsaftaler, hvilket vil bidrage til at øge salget fremadrettet. Generelt synes Solar at have succes med at tiltrække nye, store kunder med aktivitet i flere lande (Cross Border).

 

Den stramme omkostningsstyring fortsætter. En række arbejdsopgaver svarende til 100 stillinger er løbende blevet flyttet til et fælles center i Polen. Derudover har Solar outsourcet visse IT-opgaver til Indien. Vi forventer, at denne proces vil fortsætte og give besparelser fremadrettet.

 

IT-mæssigt står Solar stærkt med SAP-løsningen Solar-8000, der giver en række fordele med nem adgang for kunderne til køb via webshops, ligesom det gavner Solar i håndteringen af levering, logistik, indkøb m.m. Det er et mål at sikre høj kundeloyalitet ved at sælge værdiskabende produkter og løsninger til koncernens kunder. Det skal udgøre nøglepunktet i at opnå højere vækst i salget end markedets gennemsnit (fortsat at styrke markedsandelen).

 

Den største risiko ser vi i relation til byggesektoren, der for tiden nyder godt af ekstremt lave renter og høj aktivitet. For at reducere afhængigheden af byggesektoren udvides virkefeltet inden for avancerede logistik- og lageraktiviteter (industri).

 

En stærk balance bestående af reelle værdier, udsigt til fortsatte omkostningsbesparelser og dermed stigende indtjening, et højt udbytte og prisfastsættelsen (vurderet ud fra P/E og K/I) betyder, at vi fortsat har en købsanbefaling på aktien.

 

Hele analysen kan læses via dette link

 

Se præsentationsvideo fra investorarrangement HER.

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.