Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Solar - aktieanalyse den 24-05-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 328

 

Anbefaling:
Kort sigt: Køb

Langt sigt: Hold

 

 

Digitalisering internt giver stordriftsfordele og skalerbarhed i forretningen. Dette skal sammen med udnyttelse af de igangværende trends omkring urbanisering og elektrificering løfte Solar op til nye niveauer i de kommende år. Aktiekursen bør kunne følge med op i takt med, at indtjeningen forbedres yderligere. Aktien handler til fornuftige multipler og udgør en god langsigtet placeringsmulighed med begrænset risiko.

  • Solar´s strategiske plan er at søge profitabel vækst via konceptsalg på tværs af markeder og grænser (Cross border). En række store kunder har allerede besluttet at lade Solar varetage deres lager- og logistikopgaver.

  • For at fastholde kunderne over tid og tiltrække nye udvider Solar løbende produktpaletten, der nu omfatter syv overordnede konceptgrupper.

  • Kunderne gør i stigende grad brug af køb via e-shops. Solar 8000 IT-systemet har muliggjort et stærkt samspil mellem kundernes indkøb, en effektiv lagerstyring og hurtig levering. Der kommer løbende nye tiltag, så kunderne kan tilbydes nye og mere værdiskabende løsninger uden behov for binding af penge i store varelagre. På denne måde kan Solar differentiere sig fra konkurrenter, der forsøger at ekspandere via lavere priser. Nøgleordet er hele tiden: Værdiskabende løsninger.

  • Internt har Solar fokus på optimering af sine systemer og arbejdsprocesser. Det sker for at holde omkostningerne nede. En række effektiviseringstiltag er eller vil blive indført på selskabets lagre. Dertil kommer, at stadig flere opgaver varetages fra et center i Polen, ligesom visse IT-opgaver udføres i Indien.

  • Målene til og med 2020 er fremdeles at øge salget i kerneforretningen mere end markedsvæksten. Ny, relateret forretning ventes at udvise en salgsvækst på mindst 15 % årligt. Arbejdet med at løfte indtjeningen fortsætter, og målet for 2020 er at opnå en EBITA-margin i kerneforretningen på 4 %.

  • For at styrke datterselskabet i Sverige har man for nylig købt Onninen AB´s forretningssegment for vvs og aircondition. På denne baggrund har Solar forhøjet guidance for salget i 2019 med 250 mio. kr. men uden effekt på indtjeningen.

  • Den største risiko ser vi i relation til byggesektoren, der for tiden nyder godt af ekstremt lave renter og høj aktivitet. For at reducere afhængigheden af byggesektoren udvides virkefeltet inden for avancerede logistik- og lageraktiviteter (industri).

  • En stærk balance bestående af reelle værdier, udsigt til fortsatte omkostningsbesparelser og dermed stigende indtjening, et højt udbytte og fornuftig prisfastsættelse (vurderet ud fra P/E og K/I) betyder, at vi har en købsanbefaling på aktien.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.