Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Solar - aktieanalyse den 18-05-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 574

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 550 – 625

Kursudvikling 12-18 mdr.: 625 – 700

 

Omsætning og EBITDA er blevet opjusteret efter en god start på året. Inklusive ordinært og ekstraordinært udbytte er aktiekursen år til dato steget med hele 71 %. Denne stigning har oversteget Aktieinfos ellers positive forventninger.

 

  • Forretningen har udviklet sig godt i Q1. Især er det gået på markederne i Danmark og Polen og indtjeningsmæssigt i Norge. Vi hæfter os også ved, at MAG 45 (Relateret forretning) viser tegn på forbedring.
  • Indtjeningsmarginen stiger trods uforandret omsætning. Det skyldes stram omkostningskontrol og den bevidste satsning på at udfase visse produkter med utilfredsstillende marginer. Produktmikset er altså blevet forbedret med stigende indtjening til følge.
  • Indtjeningen forbedres også af de senere års massive IT-investeringer. Ordrehåndtering, lagerdrift og logistik på tværs af grænserne er blevet digitaliseret, og e-salg overstiger nu 60 % af koncernomsætningen. Kunderne har taget godt imod de mange digitale tilbud, der bidrager til hurtig og sikker levering af de rette produkter til kunderne. Internt giver det stordriftsfordele og kunderne undgår at skulle binde penge i store varelagre. Konceptsalget udvides og kunderne har taget godt imod konceptet Total Cost of Ownership, der indebærer mange fordele for kunderne. Med unikke løsninger knytter Solar kunderne tæt på sig.
  • Strategiplanen Core+ bygger videre på det digitale koncept, som nu er fuldt udbygget i koncernen. Det skal give mersalg indenfor fire strategiske fokusområder: koncept, klima & energi, industri og handel. Der er lagt planer for, hvordan salget i de fire fokusgrupper skal øges med stigende indtjening til følge. De finansielle mål frem mod 2023 er at sikre en EBITDA-margin på over 6 % svarende til et afkast af den investerede kapital efter skat på over 17 %. Konceptsalg og salg til industrikunder skal vokse til at udgøre hhv. 25 % og 30 % af omsætningen i Kerneforretningen, og andelen af e-salget skal øges til 70 %. Målene synes opnåelige, og derfor vil der frem mod 2023 være basis for at løfte indtjeningen.
  • Solar-aktien er år til dato steget med hele 71 % inklusive det ordinære udbytte på 28 kr. og det ekstraordinære på 15 kr. Selv efter denne store kursmæssige fremgang er aktien ikke dyr, da indtjeningen også tegner til at stige markant i år. Vores estimat peger på et resultat pr. aktie på 40,76 kr., hvorfor aktien handler til en P/E 2021E på 14,1. Det er billigt set i forhold til det generelle aktiemarked. Kurs/indre værdi estimerer vi til 2,5.
  • Selvom kursudviklingen i år har overrasket os, så vurderes Solar fortsat at være en god placeringsmulighed for investorer med en flerårig horisont og ønske om både et højt direkte udbytteafkast og mulighed for værdistigning baseret på sund vækst og god performance i forretningen. Risikoprofilen må vurderes som normal (konjunkturfølsomhed).

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.