Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Solar - aktieanalyse den 08-11-2022

 

Kurs på analysetidspunktet: 591

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 575 – 675

Kursudvikling 12-18 mdr.: 675 – 825

 

For tredje gang i år løfter Solar forventningerne til årets omsætning og EBITDA. Det sker på baggrund af indførte prisstigninger og stigende volumen. Aktien prisfastsættes til en P/E på blot 6,7.

  • Solar imponerer med årets tredje opjustering efter stigende aktivitetsniveau på alle markeder og i alle segmenter.
  • Der er endnu ingen tegn på afmatning i efterspørgslen fra byggesektoren. Også industrisektoren opretholder en høj efterspørgsel efter produkter og services fra Solar.
  • Den største fremgang ses i segmentet Klima & Energi, hvor salg af solceller, el-ladestandere, ventilation, energiløsninger og varmepumper imponerer og udgør 800 mio. kr. ud af en omsætning på en omsætning på 10.179 mio. kr. i årets første tre kvartaler.
  • Solar følger Core+ strategien, hvor et af delmålene er, at reducere afhængigheden af salg til byggeriet via mersalg til industrikunder. Solar ønsker således at blive mindre konjunkturfølsom.
  • Trods de gode resultater i 2022 har aktiekursen fulgt tendensen fra det underliggende aktiemarked og er faldet. Fra en primo kurs på 795 er aktien faldet med 204 kurspoint, hvoraf 90 kr. kan forklares med fragang af 2 x 45 kr. i udbytte. Investorerne holder sig altså tilbage fra at købe aktien, selvom denne nu handler til en P/E 2022E på blot 6,7, hvilket kun kan forklares med en indregnet frygt for, at Solar naturligvis vil blive negativt påvirket af en nedgang i byggeaktiviteten som følge af de stigende renter. En recession i Nordeuropa vil også kunne påvirke salget til industrikunder negativt. Disse risici synes dog indregnet.
  • Efter Aktieinfos vurdering er for meget frygt nu indregnet i aktiekursen, hvilket giver mulighed for et godt langsigtet køb i denne udmærkede aktie. Solar har med Core+ strategien og andre varslede tiltag lagt grundstenene til, at kunne håndtere konjunkturbetinget modgang. Langsigtet er aktien derfor en attraktiv placeringsmulighed med stor upside. Trods makroøkonomisk usikkerhed på den korte bane anses aktien for at være blevet for billig.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.