Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Solar - aktieanalyse den 08-11-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 325

 

Anbefaling:
Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

Guidance for salget og EBITA blev i Q3-rapporten sænket med hhv. 300 og 30 mio. kr. Kursfaldet på nyheden kostede aktionærerne over 200 mio. kr. Vi anser kursfaldet overgjort på grund af følgende:

 • 2/3-dele af nedjusteringen skyldes (midlertidige) udfordringer med salgsorganisationen i Sverige og tab af en større kunde i Norge. Initiativerne for genopretning i Sverige intensiveres, men der er ikke nogen nem og hurtig løsning.

 • Regnskabet for årets første ni måneder er skuffende, men det skyldes de ovenfor nævnte udfordringer og en ugunstig valutakursudvikling (SEK og NOK). Solar advarede allerede ved halvårsregnskabet om risikoen for lavere omsætning og indtjening som følge af valutaomregning. Det burde derfor ikke komme som en overraskelse.

 • Q3 har budt på en række spændende nye samarbejdsaftaler, hvilket vil bidrage til at holde salget oppe fremadrettet. Generelt synes Solar at have succes med at tiltrække nye kunder med aktiviteter i flere lande (Cross Border).

 • Selskabet har godt styr på omkostningerne, der er reduceret betydeligt i år. Det er imidlertid også nødvendigt, idet selskabet forventer voksende lønpres næste år i niveauet 25-30 mio. kr.

 • En række aktiviteter, svarende til 100 stillinger, er løbende blevet flyttet til et fælles center i Polen. Derudover har Solar outsourcet visse IT-opgaver til Indien. Vi forventer, at denne proces vil fortsætte. Det giver besparelser fremadrettet.

 • IT-mæssigt står Solar stærkt med Solar-8000 systemet, der giver en række fordele med nem adgang for kunderne til køb, ligesom det gavner Solar omkring levering, logistik m.m. Frugterne fra den store satsning er ved at vise sig.

 • Det er et mål at sikre høj kundeloyalitet med salg af værdiskabende produkter og løsninger til koncernens kunder. Det skal sikre en højere vækst i salget end markedets gennemsnit (højere markedsandel). Det er dog ikke lykkedes i år.

 • Strategimålet er at få EBITA i kerneforretningen, der udgør over 90 % af koncernens salg, op på 4 % i 2020 (3,1 % er opnået år til dato). Målene for vækst og indtjening synes at være opnåelige.

 • Den største risiko ser vi i relation til byggesektoren, der for tiden nyder godt af lave renter og høj aktivitet. For at reducere afhængigheden af byggesektoren udvider Solar sit virkefelt inden for logistik- og lageraktiviteter (industri). Tilbud om uddannelse af kunderne, projektløsninger m.m. skal på sigt gøre selskabet mindre konjunkturafhængigt.

 • Risikoen i aktien forekommer at være begrænset efter det seneste kursfald.

 • Upside potentialet i aktiekursen kan blive stort, hvis/når målet om en fordobling af overskudsgraden opnås i 2020.

 

Hele analysen kan læses via dette link


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.