Solar - aktieanalyse den 08-05-2024

 

Kurs på analysetidspunktet: 338,5

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 335 – 400

Kursudvikling 12-18 mdr.: 400 – 450

Kursudvikling 18-36 mdr.: 450 - 600

 

2024 bliver et år præget af negativ vækst i alle lande og segmenter, men med forventning om forbedring mod slutningen af året. De første tegn på bedring på det danske marked har vist sig i slutningen af Q1 og er fortsat ind i april. Solar fastholder derfor sin guidance for 2024 trods en ventet mat start på året.

 

  • I første kvartal har Solar nået 24,2 % af årets forventede omsætning, men kun 14,7 % af årets forventede EBITDA. For at nå selskabets fastholdte Guidance for 2024 skal indtjeningen løftes betragteligt i resten af året.
  • Mod slutningen af Q1 og videre ind i april nærmer de danske aktiviteter sig positiv vækst. Det er en vigtig årsag til, at Guidance kan opretholdes.
  • Solar er et konjunkturafhængigt selskab med stor afhængighed af udviklingen i byggesektoren, der igen er afhængig af renteforholdene. Hvis ECB om en måneds tid sænker renten, kan det være startskuddet til bedre tider for byggeriet og dermed også Solar.
  • Fra politisk side er der fastlagt krav til en kraftig reduktion i CO2-udledningen. Målet nås kun ved etablering af solcelleparker, el-lade standere og øget brug af varmepumper. Solar sælger denne type af produkter.
  • Det skal bemærkes, at udviklingen forløber på linje med selskabets egne forventninger. Det giver basis for at tro, at Solar når i mål med årets forventede salg på 12.500 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 600 mio. kr. I efterstående skema har vi dog estimeret et lidt lavere EBITDA-resultat. 
  • Langsigtet (18-36 måneder) ser vi et stort potentiale i aktien. Indenfor denne tidsperiode er renten formentlig faldet med ca. 1,0 %, hvilket forventes at kick-starte byggesektoren.
  • Solar er i vores optik en spændende case med gode udsigter for en flot kursfremgang. Risikoen betegner vi som værende lav, da aktiekursen allerede er faldet markant (27 % i år og 25 % i 2023). Som langsigtet investor med hang til kvalitet og tid til at vente på bedre tider, skal man næppe tøve for længe. Mange investorer har åbenbart fået øje på det langsigtede potentiale, idet antal aktionærer er steget med ca. 1.000 på bare tre måneder.
  • Solar fører en aktionærvenlig udlodningspolitik, og et udbytte på 30 kr. for 2023 svarer til et afkast på 8,9 % målt på aktuel kurs. For 2024 vil udbyttet formentlig blive halveret, men 4,45 % i direkte udbytteafkast vil også være flot.

 

Hele analysen kan læses via dette link

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.