Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Solar - aktieanalyse den 02-05-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 395

 

Anbefaling:
Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Solar fastholder forventningerne til 2018, dvs. en organisk vækst på ca. 4 % og en forbedring af indtjeningen til 345 mio. kr. opgjort for EBITA

 

I år faldt Påsken i Q1, hvilket medførte færre arbejdsdage end i samme kvartal året før. Korrigeret herfor opnåede Solar dog en organisk vækst på 4,4 %, hvilket ligger over markedets gennemsnit.

 

EBITA-driftsresultatet endte tæt på uforandret i 66 mio. kr. Nettoresultatet endte på 81 mio. kr. svarende til 11,1 kr. i overskud pr. aktie.

 

Overskudsgraden (EBITA) lå på 2,3 %, hvilket fortsat er et uacceptabelt lavt niveau.

 

Solar har igangsat en række initiativer, der har til formål at sikre en høj kundeloyalitet med værdiskabende produkter og løsninger for koncernens kunder. Det skal sikre en højere vækst i salget end markedets gennemsnit. Desuden styres omkostningerne stramt.

 

Strategimålet er at få EBITA i kerneforretningen, der udgør 95 % af koncernens salg, op på 4 % i 2020, hvilket næsten svarer til en fordobling. Målene for vækst og indtjening synes at være opnåelige.

 

Set i dette lys forekommer Solar at være en god langsigtet investeringsmulighed, hvor risikoen samtidig kan betegnes som relativt lille. Balancen er solid, og aktiens børskurs rummer god value-for-money.

 

Upside potentialet i aktiekursen kan derfor blive stort, hvis/når målet om en fordobling af overskudsgraden opnås i 2020.

 

Solar er et selskab med stor afhængighed af udviklingen i byggeriet, der jo er kendt for at være en omskiftelig branche. For tiden går det godt. For at reducere afhængigheden af byggesektoren udvider Solar sit virkefelt til også at omfatte logistikopgaver, herunder drift af udvalgte kunders lageraktiviteter. Ideen om opbygning af et netværk af partnere med diverse værdiskabende tilbud til slutbrugeren forekommer både visionær og klog – men langsigtet. Diverse tilbud om uddannelse af kunderne, projektløsninger m.m. vil på sigt kunne gøre selskabet mindre konjunkturfølsomt.

 

Vi fastholder køb af aktien på både kort og langt sigt. Aktien egner sig især til langsigtede investorer, der har tid (2020) til at vente på, at indtjeningen for alvor forbedres. P/E 2018 (395:28,8) kan estimeres til 13,7. Kurs/indre værdi er 1,7.

 

Hele analysen kan læses via dette link


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.