Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Saniona den 27-11-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 29 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

Produktgodkendelse i Mexico af Tesofensine (fedme) er forestående. Indtægter herfra skal betale udviklingen af de øvrige spændende R&D-projekter med stort potentiale. Lave omkostninger i Saniona vil give stor gennemslagskraft ved start på royalty indtægter. Omvendt vil en afvisning være dybt skuffende. High risk/return profil for aktien.

 

 • Tesofensine til behandling af fedme står over for den afgørende godkendelsesprocedure i Mexico. Partneren Medix er i dialog med myndighederne og satser på at opnå en markedsføringsgodkendelse i løbet af 2020. Saniona er berettiget til to-cifret procentandel i royalty af det fremtidige salg. Disse indtægter vil få værdi fra slut 2020/begyndelsen af 2021.

 • På kort sigt er Tesofensine afgørende, da indtægter herfra skal løfte de andre projekter. Godkender myndighederne produktet, vil aktiekursen kunne stige, mens det modsatte gælder ved en eventuel afvisning eller krav om supplerende tests.

 • Tesomet udvikles mod de sjældne sygdomme Hypothalamus og Prader-Willi (begge er spiseforstyrrelse). Positive data fra fase 2a forsøg mod Prader Willi fremkom i Q3. Dermed øges sandsynligheden for, at mindst et af udviklingsprojekterne kan gå i fase 2b/3 i løbet af 2020. Saniona’s produkt kan blive ”first-in-class”, da der ikke findes velegnede lægemidler til de berørte patienter. Der er tale om nicher, da meget få mennesker er ramt af disse sygdomme. Til gengæld kan produktprisen blive meget høj, og Tesomet, som Saniona ejer fuldt ud, rummer derfor betydelig Upside.Tesomet baserer sig på Tesofensine, og værdien af de to udviklingsprojekter kan derfor indirekte blive påvirket af myndighedernes afgørelse i Mexico om godkendelse af Tesofensine.

 • SAN711 mod kronisk smerte og kløe er klar til opstart af fase 1. Her er der mulighed for tidlig indgåelse af en partneraftale, som vil udløse up-front indtægter, da der er tale om et nyt, specialiseret virkefelt.

 • En aftale med Boehringer Ingelheim er meget interessant. Her er man dog helt afhængig af partnerens beslutning om stop/go for udviklingsarbejdet. Det forventes, at Boehringer Ingelheim vil tage projektet mod Skizofreni i fase 1 næste år, hvilket i så fald vil udløse milepælsindtægter.

 • Samarbejdspartneren, Cadent Therapeutics, har færdiggjort fase 2a studier mod rystesyge og ventes at opstarte fase 2a studier mod ataksi i Q4 2019. Samarbejdet forekommer interessant men har pt. begrænset vægt.

 • Bagsiden af medaljen selskabets høje cash-burn. Ved uændret cash-burn er der likvide midler til at dække to kvartaler mere. Vi finder det dog sandsynligt, at der udløses en milepæl, når Medix indsender ansøgning for Tesofensine til myndighederne. Desuden har Saniona mulighed for at indgå partneraftaler, ligesom der i regnskabet tales om grants og private aktieplaceringer. Efter vores vurdering skal selskabet undgå en ny aktieemission, da bestående aktionærer gang på gang er blevet udvandet.

 • I små udviklingsfirmaer indgår hvert projekt med stor vægt, og derfor har Saniona en struktur med High Risk/Return.

   

  Hele analysen kan læses via dette link.

   
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.