Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Saniona den 26-02-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 27,3 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Stærkt køb

 

 

 

Saniona vil også i år udvise cash-burn. Et omskift kan indtræffe i 2020, såfremt partneren Medix får godkendt tesofensine i Mexico og Argentina. Her er fase 3 afsluttet med succes. Investeringscasen er derfor især afhængig af dette vigtige forløb. Hertil kommer fremdriften i R&D-projekterne. Aktien er særdeles interessant men high risk.

 

Partneren Medix meldte kort før jul om succes i sine fase 3 forsøg med tesofensine rettet mod fedme. Medix påbegynder straks arbejdet med at udforme en markedsføringsansøgning dækkende Mexico og Argentina. Afgørelsen vil formentlig fremkomme i starten af 2020. Forudsat myndighedernes godkendelse kan Saniona allerede i 2020 opnå de første to-cifrede procentuelle royalty-indtægter. Saniona vil dermed få tildelt et kvalificeret udgangspunkt for at søge produktet godkendt i andre lande, hvilket dog vil kræve yderligere tests og dokumentation. Det er derfor afgørende, at partneren Medix opnår en produktgodkendelse, der dækker Mexico og Argentina. Selv om det kun er to lande, repræsenterer det et stort marked (royalty potentiale).

 

Tesomet (kombinationsmiddel af tesofensine og betablokkeren Metoprolol) udvikles sideløbende mod fedme/type 2 diabetes, Prader-Willi (spiseforstyrrelse) og Hypothalamus. Tesomet mod Prader-Willi og Hypothalamus kan blive first-in-class produkter til et marked med block-buster potentiale. Der findes nemlig ingen velegnede lægemidler mod denne type af spiseforstyrrelse. Da tesofensine indgår i dette kombinationsprodukt, er det også i denne relation vigtigt, at tesofensine kan opnå en national solo myndighedsgodkendelse. Saniona ejer alle rettigheder til Tesomet, der vil være beskyttet af patent i USA til 2036.

 

Saniona har for nylig besluttet at tage selskabets eget SAN711-projekt mod kronisk kløe og smerte i fase 1 fra sommeren 2019.

 

Partneren Cadent Therapeutics har taget CAD-1883 mod rystesyge i fase 2 og vil desuden i midten af 2019 tage samme projekt i fase 2 rettet mod ataksi. Her er Saniona medejer via en aktiepost, ligesom man er berettiget til royalty på et fremtidigt salg.

 

Pipelinen udvikler sig fortsat positivt. Investeringsmæssigt er det tesofensine, der har størst betydning på kort sigt. Hvis Medix får en markedsføringsgodkendelse kan perioden med cash-burn være nær en afslutning. Finansielt er Saniona sikret til en gang i 2020 (ved uændret cash-burn), og fra dette tidspunkt er der chance for at de første royalty-indtægter kan indløbe.

 

Indtil der opnås et gennembrud med godkendelse af et produkt og start på salg, er Saniona afhængig af R&D-betalinger og tilførsel af ekstra kapital. En finansieringsaftale med aktieudstedelse sikrer dette, men holder dermed også aktiekursen nede.

 

Aktien kan rumme et enormt potentiale i sine lægemiddelkandidat-projekter, men R&D-indsats tager tid og risikoen for stop er høj. Investorer er nødt til at besidde en hertil passende tålmodighed, dvs. en tidshorisont på 3-5 år. Ting tager tid, og i pharma-R&D er kravene til accept meget høje. Kun få projekter lykkes i sidste instans, mens skuffelser forekommer alle steder. I små udviklingsfirmaer indgår hvert projekt med stor vægt, og derfor har Saniona en struktur med High Risk/Return.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.