Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Saniona 23-03-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 25,5 SEK

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 25 – 35

Kursudvikling 12-18 mdr.: 30 - 50

 

 

 

To R&D-projekter med Tesomet mod Prader-Willi syndrom og Hypothalamisk fedme går i fase 2b i H1 2021. SAN711 mod kroniske smerter går i fase 1. Udsigt til milepælsbetaling fra Medix, hvis Tesofensine godkendes af de mexicanske sundhedsmyndigheder. Den likvide reserve rækker til H2 2022.  

 

  • Saniona udvikler lægemidler til udækkede medicinske behov mod sjældne sygdomme. Tesomet mod Prader Willi syndrom og Hypothalamisk fedme ventes at gå i fase 2b i løbet af første halvår. Data fra tidligere forsøg viser reduktion i patienternes vægt. For Prader-Willi har de amerikanske sundhedsmyndigheder tildelt Orphan Drug Designation status, hvilket kan føre til lavere udgifter til senfasestudiet, færre regulatoriske krav til godkendelse m.m. Best case kan Saniona stå med to ”first-in-class” produkter klar til markedet i slutningen af 2023/H1 2024.
  • SAN711 mod kronisk smerte ventes at gå i fase 1 i første halvår, mens SAN903 mod inflammation ventes i fase 1 i første halvår 2022. Saniona ejer fuldt ud de fire ovenfor nævnte udviklingsprojekter og afholder alle udgifter. Den nuværende likvide reserve rækker ved uændret aktivitet til andet halvår 2022.
  • Tre projekter er udlicenseret til Boehringer Ingelheim, Medix og Novartis (efter dette selskabs køb af Cadent Therapeutics).  Partneren Medix har indsendt ansøgning til de mexicanske sundhedsmyndigheder for Tesofensine. Covid-19 har udskudt afgørelsen, der jf. årsrapporten ventes i starten af 2021 – altså når som helst. Ved godkendelse udløses en milepælsbetaling, og ved påbegyndt salg får Saniona en to-cifret royalty (gæt: 15 %) af fremtidigt salg. I år har man desuden modtaget 24,2 mio. SEK som følge af Novartis købet af Cadent.
  • Pipelinen er relativt smal, og de to længst fremskredne projekter for egen regning er begge bygget op omkring det aktive stof Tesomet. Det gør selskabet sårbart, men heldigvis har man sammen med FDA lagt planen for det videre udviklingsforløb via fase 2b og siden fase 3. Præklinisk har Saniona flere projekter under overvejelse omkring videre forløb.
  • Organisationen er blevet opbygget i USA med komplet ledelsesteam. Det har styrket adgangen til FDA, det amerikanske marked og biotekinvestorer. En co-notering af selskabets aktie i USA vurderer vi som nært forestående. Det kan og bør øge interessen for aktien som investering. Kursmæssigt har udviklingen i det seneste år været skuffende. Det skyldes primært, at man har udvidet aktiekapitalen betydeligt via emissioner, og måske har private investorer mistet tålmodigheden.
  • Investering i biotek er som udgangspunkt risikabelt, og udvikling af nye lægemidler tager lang tid og er meget dyrt. Det er derfor vigtigt som investor at have den rigtige risikoprofil og approach – altså at man accepterer en høj risiko, er langsigtet og er klar til at deltage i emissioner. Risk/reward er høj. I perioden 17 til 18-03-2021 har ledende medarbejdere og bestyrelsen købt ca. 70.000 aktier for et samlet beløb på ca. 1,5 mio. SEK. Det tager vi som et positivt signal om, at insidere tror på fremtiden. Det bør andre investorer også gøre, hvis de har den føromtalte profil.
  • Vi mener fremdeles, at Saniona er en særdeles spændende investeringscase. Næste kurstriggende nyhed bliver Tesofensine afgørelsen i Mexico.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.