Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Saniona den 21-09-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 26,5 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

To produkter mod sjældne sygdomme inden for spiseforstyrrelse er i fase 2. Best case er at have disse to produkter på markedet i 2022. Partneren Medix afventer myndighedernes afgørelse omkring fedmemidlet Tesofensine, der kan komme på markedet i Mexico næste år. Cash reserven er blevet styrket betydeligt.  Ledelsen er blevet udvidet og styrket med personer bosat i USA. Saniona har dermed organisatorisk drejet fokus mod USA, der ses som det vigtigste marked.

 

  • Saniona´s pipeline udvikler sig rigtig godt. Tesofensine har afsluttet fase 3 og afventer de mexicanske myndigheders afgørelse. Selskabet to egne projekter mod spiseforstyrrelse er i fase to og det ene tæt på overgang til fase 3. Projektet mod sygdommen Prader-Willi forventes at få tildelt særstatus af FDA, så der ikke kræves et dyrt og omfattende fase 3 forsøg. Selvom der er tale om to projekter mod sjældne sygdomme, kan salget blive ganske betragteligt i størrelse. Saniona´s produkter vil nemlig blive first-in-class, hvis de godkendes. Pris pr. behandling vil derfor blive høj.
  • Partneren Medix har indsendt ansøgning i Mexico for Tesofensine til behandling af fedme, der er et stort og voksende sundhedsproblem i dette land. En afgørelse kan ske inden årets udgang, men grundet Covid-19 er der risiko for en tidsforskydning ind i 2021. Saniona er berettiget til to-cifret procentuel royalty på salget. De første royalty-indtægter til Saniona kommer dog først i 2021, mens vi forventer, at der opnås en milepæl ved myndighedsgodkendelse.
  • Saniona har en ejerandel i Scandion Oncology, der er et spin-out. Ejerandelen er oplyst til <10 % og udgør en værdi på 47-93 mio. SEK ved nugældende kurs.
  • Det likvide beredskab er i år blevet styrket af et salg af aktier i Scandion Oncology, et rettet salg af aktier til Formue Nord, optagelse af et lån hos samme, gennemførelse af første tranche rettet mod bestående aktionærer, og et meget stort salg af aktier til en kreds af amerikanske og internationale investorer samt sektor specialister. Bruttoprovenu på 65 mio. USD.
  • Nugældende cash-burn rækker efter disse kapitaltilførsler flere år ud i fremtiden.
  • Ledelsesgruppen er nu på plads og udgøres af kompetente personer, der bor i og arbejder ud fra kontoret i Boston. Man har altså i god tid frem mod afgørelsen for de to projekter mod spiseforstyrrelse sikret sig et brohoved til dette vigtige marked.
  • Aktien er kendetegnet af High Risk/Return. Trods en skuffende kursudvikling, fastholder vi vores positive syn på aktien.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.