Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Saniona den 07-06-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 34 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Stærkt køb

 

 

Saniona rummer sandsynligvis et meget stort potentiale. Aktien er en langsigtet placeringsmulighed

 

Biotech er en branche med høj afkast/risiko profil. Imidlertid anser vi risikoen i Saniona for lavere end normalt, da man fra starten opnåede et gevaldigt forspring ved at erhverve nøje udvalgte projektrettigheder og patenter fra NeuroSearch, der var blevet nedlagt. Saniona må betragtes som en videreførelse af NeuroSearch’s mest lovende indsats, og selskabet ledes af en kreds af tidligere ledende medarbejdere suppleret af andre højt kvalificerede fagfolk. R&D-projekterne er blevet revurderet, hvilket i nogle tilfælde har ført til nye koncepter (fx Tesomet) for at forbedre muligheden for succes.

 

Virkefeltet er bredt med CNS (centralnervesystemet og hjernen) i centrum. Styrken teknologisk/medicinsk findes inden for betydningen og funktionen af ionkanaler. R&D-virkefeltet omfatter sygdomme som skizofreni, Parkinsons, epilepsi, smerte, kokainafhængighed og ataksi.

 

Forrest i pipelinen findes dog et helt andet produkt, Tesofensine. Det var påtænkt anvendt mod fedme og/eller type 2 diabetes risiko relateret hertil. Bivirkninger med forhøjet hjerteslag og afbrækket ved nedlæggelsen af NeuroSearch har åbnet adgang til genoptagelse af R&D i en modificeret projektudformning. Det er Saniona’s mest fremskredne R&D-projekt. Best case har 2020 som tidspunkt en for eventuel godkendelse i Mexico og Argentina (via partneren Medix). Tesomet (ejes fuldt ud af Saniona) er et helt nyt R&D-projekt udformet som en kombination af Tesofensine og lægemidlet Metoprolol. Sidstnævnte kan reducere bivirkningen af Tesofensine med forhøjet hjerteslagsrytme. Tesomet vil være dækket med patent frem mod 2036, mens der for Tesofensine er udstedt et patent i USA samt opnået databeskyttelse i Mexico i 5 år. En spændende mulighed er chancen for en partneraftale angående Tesomet.

 

Tesomet søges også udviklet mod den sjældne Prader Willi sygdom (spiseforstyrrelse med ubegrænset appetit). Der er tale om et begrænset antal patienter, men det er en livstruende og ødelæggende sygdomstilstand. Barrieren for godkendelse kan derfor blive nedsat, såfremt Tesomet er i stand til at dokumentere væsentlig positiv virkning. Tidsrammen er primo 2020 med eventuel produktlancering rettet mod Prader Willi i 2022. Tesomet mod spiseforstyrrelse er selskabets hovedaktivitet.

 

Selskabets fremdrift i R&D og indgåelse af eventuelle nye aftaler med partnere er de afgørende punkter både for ledelsen og for investorerne. Da man arbejder med projekter med stort potentiale, kan Down Payments ved aftaleindgåelse blive store, men der er i sagens natur langt imellem disse.

 

Den løbende indsats udføres disciplineret med stram styring af omkostningsindsatsen (cash burn). Den nye aftale angående konvertible lån har en ramme på 6 mio. SEK pr. måned, og dermed burde finansieringen være sikret frem til 2020. Da der udstedes nye aktier som næste trin, kan det opfattes som en løbende proces med aktietegning rettet mod én administrator. Ideen er at give Saniona ro til R&D-arbejdet og at styrke aktionærkredsen ved tilkomst af flere langsigtede investorer. Der burde herved være opnået en økonomisk frihed, som indebærer, at der ikke er udsigt til lancering af en ny stor aktietegning to år frem.

 

Aktien kan rumme et enormt potentiale, men R&D-indsatsen tager tid og risikoen er høj i biotech. Investorer er nødt til at være tålmodige og bør kunne investere i Saniona med en tidshorisont på 3-5 år.

 

Hele analysen kan læses via dette link


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.