Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Saniona den 07-03-2018

 

 

Kurs på analysetidspunktet: 28 SEK

 

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Køb

 

Langt sigt: Køb

 

 

Saniona rummer et uforløst stigningspotentiale. Det giver mulighed for at samle aktien op til en attraktiv kurs.

 

Saniona er på kort tid nået langt frem i processen med at få sine produktkandidater klar til godkendelse. Det høje tempo i udviklingen skyldes, at man købte en række fremskredne projekter fra NeuroSearch men arbejder videre på nye måder.

 

Pipelinen ser lovende ud med projekter rettet mod både store sygdomsområder med vanskelige virkningsmekanismer for medicin (udsigt til høje salgspriser) og små, sjældne sygdomme, der mangler effektive lægemidler.

 

Partneren Medix er i gang med fase 3 med tesofensine rettet mod fedme. Medix satser på at kunne lancere tesofensine på markedet i Mexico og Argentina. En stor del af de to landes befolkning på 165 mio. mennesker lider af alvorlig overvægt. Produktets vægtreducerende effekt er dokumenteret, men det er ledsaget af en bivirkning angående let højere puls. Saniona ejer rettighederne bortset fra Mexico og Argentina, men vil modtage royalty af salget i de to lande ved endelig godkendelse.

 

Tesomet (ejes fuldt ud af Saniona) er en kombination af tesofensine med Metoprolol. Det udviser stærke data, hvor den ikke uvæsentlige bivirkning med forhøjet hjerteslag reduceres. Tesomet vil være dækket med patent mange år frem, og produktet kan indeholde betydelig upside værdi. Vi tror, at der bliver indgået en partneraftale herom inden for et til to år.

 

Tesomet har vist gode data i forsøg rettet mod behandling af type 2 diabetes qua dets vægtereducerende virkning. En anden virkning er, at det formentlig også kan bruges mod specifikke sygdomme. Tesomet anvendt ved spiseforstyrrelse – kaldet Prader Willi – er efter en pause, hvor der er udført en ekstern interim-analyse, på vej mod videre udvikling. Der findes p.t. ingen medicinsk behandling rettet mod Prader-Willi syndromet (uhæmmet appetit).

 

Kokainafhængighed er et voksende problem. Her er Saniona nået frem til fase 2 med et muligt banebrydende projekt. Der vil dog gå en del år, før et eventuelt færdigt produkt kan lanceres. Der findes p.t. ingen medicinsk behandlingsmulighed.

 

Med indsatsen på såvel store som specielle sygdomsområder (fedme, type 2 diabetes, spiseforstyrrelse, tarmsygdom, ataksi, kroniske smerter, neurologiske sygdomme, Parkinsons, skizofreni og kokainmisbrug) er selskabets pipeline bred og særdeles spændende med mulige store produkter under udvikling. Spydspidsen rent teknologisk er stor viden om ion-kanaler.

 

Cash burn er begrænset, idet 6 ud af de 9 udviklingsprojekter finansieres af eksterne partnere. I fire af aftalerne har Saniona afgivet størstedelen af upside til partneren mod betaling af milestones og royalty. I to udviklingsforsøg har man modtaget grants men samtidig beholdt alle rettigheder. Risikoen begrænses normalt ved at tage partnere ind. 

 

Børsværdien på 609 mio. SEK forekommer at være lav for et biotekselskab med én produktkandidat i fase 3 og en ganske bred pipeline. En indgåelse af partneraftale for Tesomet kan blive en kurstriggende nyhed. Aktien rummer et enormt potentiale, men R&D-indsatsen tager tid, og risikoen er altid høj i biotek. Investorer bør kunne investere i Saniona med en tidshorisont på 3-5 år.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.