Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Saniona 06-06-2022

Kurs på analysetidspunktet: 3,25 SEK

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 2 – 8

Kursudvikling 12-18 mdr.: 8 - 12

 

 

Saniona ændrer strategi, nedlægger US-aktiviterne og åbner for indgåelse af partneraftaler, udlicensering og spin-outs. Det skal sikre indtægter og reducerer straks udgifterne med op til 75 % til ca. 70 mio. SEK årligt. En ny ledelse har som primære mål at genskabe investortilliden, sikre en fornuftig udvikling af pipelinen og skabe værdi til aktionærerne.

 

 

  • Satsningen på at ”amerikanisere” Saniona er slået fejl. Cash-burn var steget til et niveau, der ikke muliggjorde fortsat udvikling af pipelinen.
  • Nu går Saniona tilbage til basisscenariet, som man tidligere med succes har efterlevet. Partnere skal tages ind til at funde de fleste udviklingsprojekter, ligesom Saniona åbner for indgåelse af licensaftaler og spin-outs. Denne strategi har i tidligere år sikret en fornuftig funding til at kunne opretholde udvalgte projekter for egen regning, mens partnerne har betalt udviklingsomkostningerne på andre projekter. Eksempler på tidligere partneraftaler og spin-outs omfatter navne som Boehringer Ingelheim, Pfizer, Johnson & Johnson, Proximagen, Ataxion, Cephagenix, Initiator Pharma, Scandion Oncology og Medix.
  • Den tidligere US-baserede ledelse er blevet fyret, så Saniona fremadrettet fremstår som et skandinavisk biotekselskab med fokus på sjældne sygdomme og med et skandinavisk udgiftsniveau. Kommerciel operation i USA og ultimativt en bredere global tilstedeværelse er de langsigtede ambitioner.
  • På den korte bane er ambitionerne mere ydmyge. Det gælder om at reducere udgifterne med 75 % til et årligt niveau på ca. 70 mio. SEK, at skabe shareholdervalue ved at fokusere på udviklingsprogrammer, som selskabet selv har råd til, og for større projekter at indgå partneraftaler.
  • Saniona vil indenfor 6-12 måneder forsøge at indgå partneraftaler eller udviklingssamarbejder, og der meldes om stor interesse fra op til 20 selskaber, der i løbet af maj har været i dialog med Saniona.
  • Børsværdien er faldet til ca. 200 mio. SEK, hvilket har ført til lav tiltro til selskabet fra investorer og aktionærer. Investortilliden skal derfor genskabes, nøglemedarbejdere skal fastholdes for at videreføre udviklingsarbejdet, og der skal skabes værdi til aktionærerne. Det er ingen let opgave, og det kommer til at tage tid.
  • Thomas Feldthus er udnævnt til ny CEO. Han har tidligere været CFO i Saniona, men har i en periode ikke været ansat i selskabet. Jørgen Drejer, som hidtil har været forskningsdirektør, er ny bestyrelsesformand. Det er i høj grad disse to personer, som skal genrejse Saniona og genskabe investortilliden. De to var arkitekterne bag Saniona´s oprindelige strategi om partneraftaler, udlicensering og spin-outs, hvilket er en grundsten i selskabets fremadrettede virke. Det har tidligere virket med succes, og nu går man således tilbage til Basic.
  • Thomas Feldthus og Jørgen Drejer er medstiftere af Saniona, ligesom de ejer 1,2 % hhv. 3,8 % af alle aktier i Saniona. Vi har derfor tillid til, at de er de rette personer til at sætte alt ind på at skabe værdi til aktionærerne, herunder dem selv.
  • For at restruktureringen af Saniona skal lykkes, er det bydende nødvendigt, at der indgås en række gunstige partneraftaler, licensaftaler eller spin-outs. Det vil styrke investortilliden, der i sig selv kan føre til stigende aktiekurs. Hvis man derimod ikke lykkes med at indgå aftaler med tredjeparter, er selskabets overlevelse truet. Så hårdt kan fronterne trækkes op.
  • Vi sætter et interval for kursen på 0-6 måneder på 2-8, hvor den nedre del afspejler mangel på indgåelse af aftaler (tæring på investortilliden), mens den øvre del afspejler, at det lykkes at indgå partneraftaler forsåvidt angår Tesomet-projekterne, SAN711 og at Tesofensine alligevel godkendes i Mexico. Altså et worst- og bestcase scenarie.
  • Vores kursinterval på 12-18 måneders sigt er baseret på et bestcase scenarie (going concern), idet worst case, hvor det ikke lykkes at indgå aftaler med tredjepart, kan føre til lukning af selskabet og tab for aktionærerne. Vi tror dog ikke på det skitserede worst case scenarie, men det bør nævnes. Risikoen i casen er høj, indtil der kommer nyt om partneraftaler m.m.

 

Hele analysen kan læses via dette link.




Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.