Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Saniona 02-12-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 10,2 SEK

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 9 – 14

Kursudvikling 12-18 mdr.: 12 - 16

 

Saniona kører to sideløbende fase 2 forsøg med Tesomet mod sjældne sygdomme. Salgspotentialet kan blive enormt, hvis det lykkes at bringe det ene eller begge projekter på markedet i bedste fald fra 2026. SAN711 er i fase 1. Selskabet afsøger muligheder for at hente funding via ikke udvandende initiativer.

 

  • Tidsplanen for pipelinen er blevet forskubbes, blandt andet som følge af Covid-19. Det er Aktieinfos vurdering, at man i bedste fald tidligst i 2026 kan stå med et eller to godkendte produkter med Tesomet mod de sjældne sygdomme Hypothalamisk fedme og Prader Willi. FDA har tildelt begge projekter Orphan Drug Designation status. Det berettiger Saniona til en række fordele omkring skattefradrag, færre gebyrer i ansøgningsprocessen og syv års eksklusivitet på markedet i USA. Sideløbende er SAN711 mod kronisk nervesmerte nu i fase 1 og SAN903 mod inflammation ventes i fase 1 næste år.

 

  • I biotek afholdes udgifterne før indtægterne måtte komme. Saniona har trods cash-burn fortsat en likvid reserve på 534,2 mio. SEK, hvilket jf. ledelsen rækker til H2 2022.

 

  • Der er brug for nytænkning for at undgå udvanding af de eksisterende aktionærer. Til at løse denne opgave har man ansat Wendy Dwyer som Chief Business Officer. Hendes opgave bliver at kapitalisere på værdier i Saniona via partnerskaber eller licenssalg. Ledelsen satser desuden på forholdet til de nuværende store aktionærer i form af internationale biotekinvestorer, ligesom en co-notering på Nasdaq i USA overvejes. Hensigten er at undgå en traditionel aktieemission, der vil udvande de bestående aktionærer.

 

  • Der ligger potentielle indtægter i Tesofensine, som partneren Medix arbejder på at få godkendt mod fedme hos de mexicanske sundhedsmyndigheder. Her har Covid-19 pandemien gentagne gange udskudt en afgørelse. Medix forventer en afklaring i 2022. I tilfælde af godkendelse vil det udløse en milepæl og royalty på fremtidigt salg.

 

  • Set som investering er risikoen i Saniona høj, da de to længst fremskredne udviklingsprodukter begge er baseret på Tesomet og til to nært beslægtede sygdomme. De to forsøg er dog meget forskellige, da der er tale om to vidt forskellige patientgrupper.

 

  • Saniona rummer en betydelig upside. Aktien egner sig dog kun til rigtig langsigtede investorer, der har tid og råd til at afvente udfaldet af de igangværende fase 2 og siden fase 3 forsøg. Det er behæftet med stor usikkerhed at estimere kursintervaller, da meget afhænger af, om det lykkes Saniona at hente ny kapital uden udvanding, ligesom en positiv/negativ afklaring for Tesofensine får stor betydning. Derfor estimerer vi brede kursintervaller.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.