Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Saniona 02-09-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 16,8 SEK

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 14 – 18

Kursudvikling 12-18 mdr.: 18 - 22

 

Saniona er klar til at igangsætte fase 2b forsøg med Tesomet rettet mod Prader-Willi og Hypothalamisk fedme senere i år. De amerikanske sundhedsmyndigheder har tildelt Orphan Drug Designation, hvilket indebærer en række fordele. SAN711 er gået fra præklinisk til fase 1. Afgørelse for Tesofensine er udskudt formentlig til 2022.

 

 

  • Tildeling af Orphan Drug Designation for Tesomet mod Prader-Willi og Hypothalamisk fedme kan give Saniona en række fordele omkring skattefradrag, færre gebyrer i ansøgningsprocessen og syv års eksklusivitet på markedet i USA. Næste fase i udviklingsforløbet er igangsættelse af fase 2b studier i år. Data fra fase 2b studierne, der forventes at blive dyre, forventes for begge studier i løbet af 2023.

 

  • SAN711 mod kronisk nervesmerte er gået fra præklinisk til fase 1. Data fra forsøg ventes i H1 2022.  

 

  • Omkring Tesofensine har myndighederne bedt om ekstra data før eventuel godkendelse, der nu formentlig i bedste fald kan komme i 2022, hvilket forskyder tidspunktet for en eventuel milepælsindtægt og royalties til 2022.

 

  • Cash-burn fortsætter, hvorfor der er optaget et lån på 87 mio. SEK samt foretaget et salg af de sidste aktier i Scandion Oncology for at sikre funding frem til H2 2022. Ledelsen er opsat på at sikre funding, der ikke udvander de eksisterende aktionærer, ligesom man overvejer en co-notering på Nasdaq.

 

  • Saniona har fået 33 % ejerskab af Cephagenix, ligesom der er blevet fremlagt prækliniske data for SAN903 på årsmødet i The American Society of Pharmacology and Experimental Therepeutics. Desuden har selskabet været vært for en R&D dag, hvor selskabet præsenterede sin ion database bestående af mere end 20.000 ejede molekyler målrettet ionkanaler.

 

  • Selv om Saniona har været ramt af forlængede tidsrammer for de to Tesomet-projekter og Tesonfensine, så forekommer aktien at være en spændende investeringsmulighed for langsigtede investorer, men det kræver tålmodighed og villighed til at deltage i sandsynlige kommende kapitalrejsninger. Til gengæld ser vi et stort potentiale i aktien, hvis forskningen lykkes og man står med to produkter med Tesomet mod to sjældne sygdomme, hvilket i bedste fald kan blive i 2024/25/26.

 

  • Risikoen ved investering i Saniona er høj, da meget er baseret på Tesomet, der dog ved godkendelse til behandling mod Prader-Willi og/eller Hypothalamisk fedme rummer et betydeligt salgspotentiale.

 

  • En positiv Joker er, at Saniona kan blive mødt af et take-over bud.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.