Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Saniona den 02-09-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 18 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Produktgodkendelse i Mexico af Tesofensine (fedme) er forestående. Indtægter herfra skal betale udviklingen af de øvrige spændende R&D-projekter med stort potentiale. Lave omkostninger i Saniona vil give stor gennemslagskraft ved start på royalty indtægter. Omvendt vil en afvisning være dybt skuffende. High risk/return profil for aktien.

 

 • Tesofensine til behandling af fedme står over for den afgørende godkendelsesprocedure i Mexico. Partneren Medix er i dialog med myndighederne og satser på at opnå en markedsføringsgodkendelse i løbet af 2020. Saniona er berettiget til to-cifret procentandel i royalty af det fremtidige salg, og det kan i bedste fald påbegyndes i andet halvår 2020.

 • På kort sigt er Tesofensine afgørende, da indtægter herfra skal løfte de andre projekter. Godkender myndighederne produktet, vil aktiekursen kunne stige markant, mens det modsatte gælder ved en eventuel afvisning eller krav om supplerende tests.

 • Tesomet rettet mod de sjældne sygdomme Hypothalamus og Prader-Willi (begge er spiseforstyrrelse) er i fase 2 med mulig overgang til i fase 2b/3 i løbet af 2020 for mindst et af udviklingsprojekterne. Her kan Saniona’s produkt blive ”first-in-class”, da der ikke findes velegnede lægemidler til de berørte patienter. Der er tale om nicher, da meget få mennesker er ramt af disse sygdomme. Til gengæld kan produktprisen blive meget høj. Tesomet baserer sig på Tesofensine, og værdien af de to udviklingsprojekter kan derfor indirekte blive påvirket af myndighedernes afgørelse i Mexico om godkendelse af Tesofensine.

 • SAN711 mod kronisk smerte og kløe er klar til opstart af fase 1. Her er der mulighed for tidlig indgåelse af en partneraftale, som vil udløse up-front indtægter, da der er tale om et nyt, specialiseret virkefelt.

 • En aftale med Boehringer Ingelheim er meget interessant. Her er man helt afhængig af partnerens beslutning om stop/go for udviklingsarbejdet. Det forventes, at Boehringer Ingelheim vil tage projektet mod Skizofreni i fase 1 næste år, hvilket i så fald vil udløse milepælsindtægter.

 • Samarbejdet med Cadent Therapeutics forekommer interessant men har pt. begrænset vægt.

 • Bagsiden af medaljen i udviklingsselskaber er, at udgifterne er store og kommer før indtægterne. Det resulterer i cash-burn. Upside i aktiekursen kan til gengæld blive enorm, hvis det lykkes at bringe et eller flere projekter ud på markedet med salg og dermed milepæls-, salgs- og royaltyindtægter. En investering i biotek kræver accept af en høj risikoprofil og en langsigtet tidshorisont. I øjeblikket er aktien præget af den netop gennemførte relativt store aktietegning (distributionsfase).

 • I små udviklingsfirmaer indgår hvert projekt med stor vægt, og derfor har Saniona en struktur med High Risk/Return.

   

  Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.