Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Saniona 02-06-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 18,44 SEK

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 16 – 25

Kursudvikling 12-18 mdr.: 25 - 40

 

Saniona har af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) opnået Orphan Drug Designation status for Tesomet mod Prader-Willi syndrom, ligesom der er opnået enighed om det videre udviklingsforløb for samme stof mod Hypothalamisk fedme. En afgørelse fra de mexicanske sundhedsmyndigheder for partnerprojektet med Tesofensine er nært forestående.

 

  • Tildeling af Orphan Drug Designation for Tesomet mod Prader-Willi syndrom kan sikre Saniona en række fordele omkring skattefradrag, færre gebyrer i ansøgningsprocessen og syv års eksklusivitet på markedet i USA. Næste fase i udviklingsforløbet er igangsættelse af fase 2b studier i H2 2021.

 

  • For Tesomet mod Hypothalamisk fedme er der opnået enighed med FDA om det videre udviklingsforløb. Fase 2b studier ventes igangsat i H2 2021.  

 

  • Saniona har modtaget 24,2 mio. SEK fra Novartis, der har købt Cadent Therapeutics, som Saniona ejer ca. 3 % af.

 

  • Insidere i Saniona har købt aktier i selskabet for ca. 1,5 mio. SEK.

 

  • Efter kvartalets udløb har Saniona solgt de resterende aktier i Scandion Oncology, mens man har fået 33 % ejerskab af Cephagenix. Saniona har fremlagt prækliniske data for SAN903 på årsmødet i The American Society of Pharmacology and Experimental Therepeutics samt været vært for en R&D dag, hvor selskabet præsenterede sin ion database bestående af mere end 20.000 molekyler målrettet forskellige ionkanaler, samt data fra SAN711 og SAN903.

 

  • Kvartalets omsætning var på beskedne 3,4 mio. SEK. Netto endte kvartalet med et underskud på 83,4 mio. SEK mod 43,2 mil. SEK i samme periode året før. Cash burn fortsætter dermed og udvides.

 

  • Tesofensine mod fedme er udlicenseret til partneren Medix for så vidt angår Mexico og Argentina. Saniona ejer rettighederne til resten af verden. Medix afventer fortsat de mexicanske myndigheders afgørelse for Tesofensine – en afgørelse der er trukket ud i tid på grund af Covid-19. Ny tidsfrist indikeres til midten af i år. Ved godkendelse udløses en milepælsbetaling, og ved påbegyndt salg får Saniona en to-cifret royalty (gæt: 15 %) af fremtidigt salg. Vi tillægger denne forestående afgørelse stor betydning, da påbegyndende indtægter vil forbedre cash-situationen.

 

  • Investering i biotek er behæftet med høj risiko og kræver en lang tidshorisont. Desuden skal man som investor være beredt på at ville og kunne deltage i fremtidige nyemissioner.

 

  • Efter vores vurdering er Saniona en spændende investeringscase. Hvis Tesomet om nogle år godkendes til behandling mod Prader-Willi og/eller Hypothalamisk fedme, vil Saniona kunne opnå nogle særdeles høje indtægter fra produktsalg.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.