Analyse af Saniona den 16-01-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 42,8 SEK

 

Anbefaling på kort sigt (0-6 mdr.): Køb

Anbefaling på langt sigt (12-18 mdr.) Køb

 

  • Saniona blev etableret i 2012 i kølvandet på ophøret af al R&D-aktivitet i selskabet NeuroSearch, der var udført siden dets stiftelse i 1989. Tidligere ledende medarbejdere med dybtgående kendskab til projekterne og relaterede personer dannede derfor Saniona, som overtog udvalgte rettigheder og projekter med henblik på at fortsætte disse opgaver og udnytte potentialet i et nyt og anderledes setup med karakter af low cost project development (udvikling og udnyttelse af rettigheder uden en stor omkostningsbase i form af en R&D-organisation). Selskabet fik dermed straks et stærkt udgangspunkt med igangværende projekter overtaget på gunstige betingelser. Den fremviste dynamik i Saniona siden starten har været imponerende.

  • Saniona er et udviklingsselskab inden for biotek med fokus på sygdomme i centralnervesystemet, autoimmune og metaboliske sygdomme samt smertebehandling. Selskabet har desuden en portefølje af prækliniske projekter. Kompetence vedrørende ion-kanalers betydning udgør kernen teknologisk. Udgangspunktet er Tesofensine rettet mod fedme, hvor partneren Medix har søgt om start på fase III-studier. Foreløbige data viser en overlegen vægtreduktion i forhold til de produkter, der allerede er på markedet, herunder Victoza fra Novo Nordisk. Ulempen ved Tesofensine er imidlertid, at brug øger pulsslaget. Denne bivirkning (risiko) vil blokere for en godkendelse i eksempelvis USA, men i en række andre lande vurderes risikoen anderledes. Produktet søges færdigudviklet med henblik på lancering i Mexico og Argentina af partneren Medix. Andre lande kan muligvis følge efter, og her råder Saniona over de fulde rettigheder til produktet.

  • Kombinationsproduktet Tesomet (bestående af Tesofensine og Metoprolol) er udtænkt for at klare denne bivirkning. Det søges anvendt mod ekstreme former for fedme og type 2 diabetes. Der er netop fremkommet data fra et fase IIa forsøg. Tesomet viste den ønskede virkning omkring nedbringelse af pulsslaget i forhold til anvendelse af Tesofensine og en markant vægtreduktion. Det er vigtige egenskaber for personer med forstadier for type 2 diabetes. Hovedsigtet ved brugen af Tesomet er at opnå vægtreduktion, som forhindrer type 2 diabetes. For så vidt angår anvendelse af Tesomet på Prader-Willi syndromet (uhæmmet appetit) ønsker man at påbegynde et fase IIa proof of concept studie i løbet af i år.

  • NS2359 er et muligt lægemiddel rettet mod kokainafhængighed. Foreløbige data fra studier viser den ønskede effekt.

  • For Tesomet vil der efter vores vurdering formentlig i løbet af 2017 blive indgået en partneraftale for udvalgte andre lande end. Mexico og Argentina, hvor partneren omkring Tesofensine/Tesomet er Medix. Med de nye data fra fase IIa forsøget er værdien forud for indgåelse af en partneraftale steget betydeligt. En stor partneraftale med en Big Pharma koncern kan påvirke aktiekursen væsentligt.

  • Saniona arbejder målrettet på at få dets aktie optaget til notering i Small-cap indekset på Stockholm-børsen. Intentionen er altså at tage et skridt op ad stigen, hvorved der kan komme øget interesse for aktien hos såvel private som institutionelle investorer. Optagelse i Small-Cap indekset vil alt andet lige øge omsætteligheden i aktien og give upside mulighed.

  • Aktien synes at rumme en betydelig upside, hvis det lykkes at fortsætte den gode udvikling i de igangværende projekter, at indgå nye aftaler med solide partnere og ved optagelse til notering i Small-Cap indekset i Stockholm. Flere af disse forhold forventes at materialisere sig i løbet af 2017. Der er tale om et high risk/return forløb fremover.

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.